Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay en HBO Max binnen maand beide half miljoen abonnees

  Viaplay en HBO Max begonnen beide in maart in Nederland. Binnen een maand hebben de streamingdiensten toegang tot honderdduizenden huishoudens.
  Jarco Kriek
  9 mei 2022
  comments 5
  Viaplay en HBO Max binnen maand beide half miljoen abonnees
  Foto Getty Images

  HBO Max komt volgens onderzoek van Telecompaper het beste uit de startblokken. De streamingdienst van WarnerMedia biedt de abonnee een grote collectie films, series en documentaires van onder meer HBO. De HBO-content was tot en met vorig jaar in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar. Met de komst van HBO Max is dit content nu voor iedere Nederlander – ook als bijvoorbeeld tv en internet bij KPN of T-Mobile wordt gekocht – beschikbaar. Telecompaper berekende dat ongeveer acht procent van de Nederlandse huishoudens een HBO Max-abonnement (ongeveer 600.000) heeft. Dit komt onder meer door een actie bij de marktintroductie. Bij aanschaf van een abonnement in maart werd een levenslange korting van 50 procent op de abonnementsprijs aangeboden. Met de huidige abonnementsprijs van €7,99 kost het abonnement voor deze groep klanten dus slechts vier euro per maand.

   

  Viaplay

  Ook Viaplay heeft veel abonnementen verkocht met dank aan introductiekortingen die tot 1 augustus lopen. Zo kan bij het kopen van een abonnement via Ziggo of KPN al voor vijf euro per maand gekeken worden. Wie direct bij Viaplay het abonnement koopt, betaalt nu tot augustus €9,99 per maand. Eerder voerde Viaplay de actie waarbij een jaarabonnement voor 99 euro werd aangeboden. Mede door het uitzenden van Formule 1 heeft Viaplay toegang tot meer dan een half miljoen huishoudens met een marktaandeel van zeven procent.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayHBOHBO MaxWarnerMediaabonnement

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)