Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay en HBO Max binnen maand beide half miljoen abonnees

  Viaplay en HBO Max begonnen beide in maart in Nederland. Binnen een maand hebben de streamingdiensten toegang tot honderdduizenden huishoudens.
  Jarco Kriek
  9 mei 2022
  comments 5
  Viaplay en HBO Max binnen maand beide half miljoen abonnees
  Foto Getty Images

  HBO Max komt volgens onderzoek van Telecompaper het beste uit de startblokken. De streamingdienst van WarnerMedia biedt de abonnee een grote collectie films, series en documentaires van onder meer HBO. De HBO-content was tot en met vorig jaar in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar. Met de komst van HBO Max is dit content nu voor iedere Nederlander – ook als bijvoorbeeld tv en internet bij KPN of T-Mobile wordt gekocht – beschikbaar. Telecompaper berekende dat ongeveer acht procent van de Nederlandse huishoudens een HBO Max-abonnement (ongeveer 600.000) heeft. Dit komt onder meer door een actie bij de marktintroductie. Bij aanschaf van een abonnement in maart werd een levenslange korting van 50 procent op de abonnementsprijs aangeboden. Met de huidige abonnementsprijs van €7,99 kost het abonnement voor deze groep klanten dus slechts vier euro per maand.

   

  Viaplay

  Ook Viaplay heeft veel abonnementen verkocht met dank aan introductiekortingen die tot 1 augustus lopen. Zo kan bij het kopen van een abonnement via Ziggo of KPN al voor vijf euro per maand gekeken worden. Wie direct bij Viaplay het abonnement koopt, betaalt nu tot augustus €9,99 per maand. Eerder voerde Viaplay de actie waarbij een jaarabonnement voor 99 euro werd aangeboden. Mede door het uitzenden van Formule 1 heeft Viaplay toegang tot meer dan een half miljoen huishoudens met een marktaandeel van zeven procent.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayHBOHBO MaxWarnerMediaabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview