Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay en Ziggo krijgen concurrentie nieuwe bieder Formule 1 uitzendrechten’

  De strijd om de uitzendrechten van Formule 1 na 2024 lijkt een nieuwe wending te krijgen. Viaplay en VodafoneZiggo (Ziggo) krijgen concurrentie.
  Jarco Kriek
  17 januari 2024
  comments 5
  ‘Viaplay en Ziggo krijgen concurrentie nieuwe bieder Formule 1 uitzendrechten’
  Foto Getty Images

  Op basis van bronnen publiceerde Totaal TV eerder al dat Canal+ is geïnteresseerd in de uitzendrechten van de Formule 1. Dit bevestigt Alco de Jong – countrymanager Nederland bij Canal+ Luxembourg – aan Streamwijzer. Of Canal+ daadwerkelijk gaat bieden op de uitzendrechten laat De Jong nog in het midden. Er zijn meerdere varianten voor het Franse mediabedrijf mogelijk. Canal+ heeft in Nederland een eigen streamingdienst, maar is ook eigenaar van Canal Digitaal. Daarnaast heeft Canal+ een groot deel van de aandelen van het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group in bezit. Viaplay is op dit moment in bezit van de Nederlandse Formule 1-rechten.

   

  Vreemde situatie

  Het is dan ook de vraag of Canal+ zelf aan de biedingsstrijd gaat deelnemen. Als het Franse bedrijf dit doet, ontstaat de gekke situatie dat het gaat meebieden in een strijd waaraan Viaplay – voor 30 procent in handen van Canal+ - ook deelneemt. Dit kan leiden tot een prijsopdrijving in het voordeel van rechtenverkoper FOM. Een ander scenario kan zijn dat Viaplay met financiële hulp van Canal+ op de uitzendrechten biedt. Als Viaplay de biedingsstrijd van VodafoneZiggo of mogelijk nog andere geïnteresseerden wint, kan Formule 1 via een omweg alsnog bij Canal+ in Nederland terechtkomen. Dit is ook het geval als Viaplay Group in de toekomst bezwijkt onder de huidige financiële druk en de activiteiten in Nederland moet staken.

   

  Streamingdienst

  Dit kan bijvoorbeeld door een sublicentie. Canal+ zou hiermee de eigen onlangs in Nederland op de markt gebrachte streamingdienst voor kijkers aantrekkelijker kunnen maken. Canal+ biedt onder de eigen merknaam voor een bedrag van €4,99 per maand een streamingdienst aan waarbij hoofdzakelijk Europese films en series worden aangeboden. In dit aanbod bevinden zich ook films en series die exclusief in opdracht van Viaplay Group zijn gemaakt. Alco de Jong stelt tegenover Streamwijzer dat Frankrijk het grote voorbeeld is voor hoe Canal+ de Nederlandse markt wil inrichten. In Frankrijk bezit Canal+ de uitzendrechten van Formule 1. Het biedt de autosport aan via een aanvullend abonnement bij de eigen OTT-dienst.

  ViaplayViaplay GroupCanal+ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportFormule 1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview