Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay en Ziggo zetten vol in op uitzendrechten Formule 1

  Er lijkt een harde strijd te komen tussen Viaplay en VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) met betrekking tot de uitzendrechten van de Formule 1 na 2024.
  Jarco Kriek
  5 april 2023
  comments 7
  Viaplay en Ziggo zetten vol in op uitzendrechten Formule 1
  Foto Getty Images

  VodafoneZiggo was tot 2022 de eigenaar van de Nederlandse uitzendrechten. Viaplay nam de uitzendrechten in 2022 over, maar de huidige uitzendrechtendeal loopt na 2024 af. Nu het erop lijkt dat de rechten van de Eredivisie na 2025 in handen van ESPN blijven, heeft VodafoneZiggo voldoende geld in kas om een hoger bod uit te brengen op de uitzendrechten van de Formule 1. VodafoneZiggo heeft interesse in de uitzendrechten van de Eredivisie, maar lijkt – net zoals streamingdiensten als Prime Video, Videoland en Viaplay – buitenspel gezet te zijn.

   

  Langere termijn

  Marco Zwaneveld – head of sports Viaplay Nederland – is in een vraaggesprek met Broadcast Magazine duidelijk over de intentie met de Formule 1. De streamingdienst wil ook na 2024 de autosport in huis houden. Voor FOM/Liberty Media is de onderlinge strijd om de uitzendrechten tussen VodafoneZiggo en Viaplay - mogelijk nog aangevuld met andere streamingdiensten als Prime Video en Netflix - goed nieuws. Het zorgt voor een prijsopdrijving van de uitzendrechten die hierdoor waarschijnlijk veel meer gaan opleveren dan de huidige – naar verluidt – 35 miljoen euro per jaar.

  ViaplayViaplay GroupZiggoVodafoneZiggoZiggo SportFormule 1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)