Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay Formule 1 storing door problemen glasvezelverbinding

  Het is voor Max Verstappen-fans te hopen dat de Nederlandse coureur in Bahrein een betere Formule 1-seizoenstart heeft dan streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  29 februari 2024
  comments 12
  Viaplay Formule 1 storing door problemen glasvezelverbinding

  De eerste vrije training van het nieuwe raceseizoen is voor veel kijkers namelijk in het water gevallen. Abonnees die via de stream van Viaplay keken, kregen een foutmelding of een blokkendoos op het televisiescherm waar met de beste wil van de wereld geen racebolide in te herkennen was. Omdat Viaplay sinds dit seizoen F1 TV Pro standaard en zonder meerkosten bij het abonnement levert, kon een deel van de kijkers via deze streamingdienst alsnog naar de eerste vrije training kijken. Tenminste als men tijdig het Viaplay-account met het F1 TV-account had gesynchroniseerd. Ook abonnees die het abonnement met anderen delen konden niet in alle gevallen de storingsvrije zijweg naar F1 TV Pro inslaan.

   

  Niet structureel

  Een storing is natuurlijk nooit leuk. Maar het goede nieuws is dat het hier niet om een structurele storing binnen bijvoorbeeld het platform van Viaplay gaat. Bronnen bekend met de problemen meldden aan Totaal TV dat het zou gaan om een verbindingsprobleem binnen de glasvezelconnectie tussen het Nederlandse Viaplay-bolwerk in Hilversum en de servers in Zweden. Er wordt op dit moment hard gewerkt om deze fiberverbinding te herstellen en de hierdoor het kijkgenot van Viaplay-abonnees terug op niveau te brengen.

   

  Klachten

  Dat Formule 1-liefhebbers – die zich al maanden op het nieuwe seizoen verheugd hebben – teleurgesteld waren door de glasvezelproblemen bij Viaplay was goed op sociale media zichtbaar. Wie op X zoekt via de term #viaplay ziet welke frustraties de stroring opriep.

   

  UPDATE: bij het begin van de tweede vrije training zijn de beeldproblemen verholpen. Alleen kampt Viaplay nog met een probleem bij synchronisatie van beeld en geluid. Hierdoor loopt het geluid enkele seconden achter bij het beeld.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienststoringFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview