Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay gaat live sport inclusief Formule 1 in Full HD 1080P/50 aanbieden

  Alle live sportuitzendingen bij de nieuwe streamingdienst Viaplay worden in de Full HD-beeldresolutie 1080P/50 uitgezonden. Dit heeft eigenaar NENT aan Totaal TV bevestigd.
  Jarco Kriek
  6 januari 2022
  comments 6
  Viaplay gaat live sport inclusief Formule 1 in Full HD 1080P/50 aanbieden
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) biedt streamingdienst al enige jaren in diverse landen aan. Daarbij wordt live sport tot op heden in het HD-beeldformaat 720P aangeboden. Enkele maanden geleden liet Rune Knudsen – head of sports bij NENT – bij de acquisitie van uitzendrechten van vechtcompetitie KSW nog weten dat NENT voorlopig voor het beeldformaat 720P/50 voor het aanbieden van live sport kiest voor alle markten waar Viaplay beschikbaar is. Dit leidde tot teleurstelling bij onder meer Nederlandse Formule 1-fans die gewend waren om Formule 1 minimaal in de beeldformaat 1080i te bekijken. Ziggo-klanten die Mediabox Next gebruiken konden het afgelopen seizoen zelfs in 4K kijken.

   

  Uitbreiding capaciteit

  Ondanks dat in media geluiden te horen waren dat Formule 1 bij Viaplay in Nederland in Full HD aangeboden gaat worden, kon NENT via Viaplay Nederland dit de afgelopen weken na gestelde vragen aan Totaal TV bevestigen. Tot vandaag. Op de vraag of NENT head of sports Knudsen (720P) of de media (1080P) gelijk had voor het beeldformaat bij Formule 1 kwam NENT met het volgende antwoord: "Beide uitspraken zijn juist. De standaard HD-kwaliteit die wij bij live-evenementen aanboden was 720P50. We verbeteren echter voortdurend onze streamingkwaliteit en capaciteit. Daarom kunnen wij nu de belangrijkste live-evenementen in 1080P/50 streamen."

   

  Formule 1 in Full HD

  En dat is goed nieuws voor Formule 1-liefhebbers. "Wij kunnen daarom bevestigen dat Formule 1 – evenals de meeste andere belangrijke live-evenementen – in Nederland zal worden gestreamd in 1080P/50 op alle apparaten die dit ondersteunen vanaf het moment dat Viaplay in maart de Nederlandse markt binnenstapt", bevestigt NENT aan Totaal TV. Andere belangrijke live-evenementen die Viaplay in Nederland gaat aanbieden, zijn PDC Darts en de buitenlandse voetbalcompetities Premier League (Engeland) en Bundesliga (Duitsland).

   

  F1 TV Pro

  NENT gaat dus met Viaplay Formule 1 in gelijke beeldformaat als F1 TV Pro aanbieden. F1 Tv Pro is op dit moment in Nederland verkrijgbaar voor €64,99 bij afname van een jaarabonnement. Dit is goedkoper dan het Viaplay-abonnement dat €13,99 per maand kost. Viaplay biedt echter meer duiding bij Formule 1 door onder meer uitgebreide voor- en nabeschouwingen en aanvullende programma’s met analyses. Daarnaast biedt Viaplay meer sport en entertainment. Het entertainment-aanbod van Viaplay bestaat uit meer dan duizend films en seizoenen van series met nadruk op Scandinavische content. NENT blijft overigens het contentaanbod uitbreiden. Zo blijft het mediabedrijf investeren in eigen content dat onder de noemer Viaplay Originals wordt aangeboden. Verder worden meer rechtendeals voor nieuw content gesloten. Zo maakte NENT deze week bekend dat het de uitzendrechten van meer dan 700 uur films en series van Entertainment One (eOne) meerjarig gekocht te hebben.

   

  Lees hier eerdere artikelen van Totaal TV over de komst van Viaplay in Nederland.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1voetbaldartsPDCbeeldkwaliteitHDFull HDF1 TV Pro

  Reacties