Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay geeft toe: prijsverhoging nodig voor Formule 1 uitzendrechten

  Viaplay verhoogt de prijs van het maandabonnement over drie maanden met twee euro per maand. Hiermee wordt het de duurste streamingdienst van Nederland.
  Jarco Kriek
  20 februari 2024
  comments 11
  Viaplay geeft toe: prijsverhoging nodig voor Formule 1 uitzendrechten
  Foto Getty Images

  De prijsverhoging komt op een interessant moment. Viaplay is samen met in ieder geval VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport), Canal+ en RTL Nederland (Videoland) in een biedingsstrijd verwikkeld voor de uitzendrechten van Formule 1 na 2024. Met een miljoen klanten – en de verwachting dat dit aantal gedurende het Formule 1-seizoen stabiel blijft door de prijsverhoging van het maandabonnement en het afschaffen van het jaarabonnement bij concurrent F1 TV – verdient Viaplay per jaar 24 miljoen euro meer aan abonnementen. Hierdoor kan Viaplay een bod op de Formule 1-rechten voor Nederland doen dat kan oplopen tot 60 miljoen euro zonder dat de streamingdienst zijn winstgevendheid in Nederland op het spel zet.

   

  Toegeven

  Totaal TV stelde gisteren al dat het behouden van de uitzendrechten de belangrijkste reden voor de aankomende prijsverhoging is. En dit wordt nu door Roger Lodewick – CEO van Viaplay Nederland – aan GPblog bevestigd. “Sportrechten van wereldklasse zoals de Formule 1, Bundesliga, Premier League en Darts zijn ontzettend populair. Om deze te kunnen blijven aanbieden en te produceren in onze eigen Viaplay-stijl zullen we soms onze prijzen moeten aanpassen. Wij willen onze klanten de sporten blijven aanbieden die zij willen zien, en dat betekent ook dat wij een realistische prijs daar tegenover moeten stellen”, aldus Lodewick. Dat zijn uitlating over duurdere sportrechten alleen voor Formule 1 van toepassing is, blijkt uit het feit dat Viaplay de rechten voor de andere genoemde sporten dit jaar niet hoeft te verlengen. De prijzen voor het uitzenden van bijvoorbeeld voetbal, darts en hockey zijn voor de komende jaren bij Viaplay dus bekend.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview