Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay geeft uitleg aan ACM en Consumentenbond

  Viaplay ligt sinds deze maand onder vuur vanwege het vermeend te vroeg annuleren van jaarabonnementen van abonnees van het eerste moment.
  Jarco Kriek
  31 maart 2023
  comments 1
  Viaplay geeft uitleg aan ACM en Consumentenbond
  Foto Getty Images

  Een deel van de getroffen klanten die nog vóór de lancering begin van Viaplay in Nederland op 1 maart 2022 een jaarabonnement afsloten, klaagden over het te vroeg stoppen van de diensten. Bij de aankoop werd door Viaplay onder meer in de eigen klantomgeving aangegeven dat het jaarabonnement niet een duur van twaalf maar dertien maanden had. Desondanks werden deze jaarabonnementen op 1 maart al op zwart gezet, of zoals Viaplay dit zelf formuleerde: ‘geannuleerd’.

   

  Compensatie

  Wie bij Viaplay aan de bel trok over deze gang van zaken kreeg in eerste instantie een compensatie van 10 euro aangeboden. Later ging Viaplay over tot het verstreken van een code waarmee een maand gratis naar de streamingdienst kon worden gekeken. De Consumentenbond noemde de compensatie van 10 euro eerder al onvoldoende omdat de prijs van een maandabonnement per 1 maart is verhoogd naar €15,99.

   

  Uitleg

  Viaplay laat via een woordvoerder desgevraagd aan Totaal TV weten dat er met toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Consumentenbond contact over de situatie met de jaarabonnementen is geweest. Beide instanties ontvingen klachten over de gang van zaken rond dit abonnement. Viaplay heeft de situatie uitgelegd aan zowel de ACM als de Consumentenbond.

  ViaplayViaplay GroupConsumentenbondAutoriteit Consument & MarktACMonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview