Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay geeft uitleg aan ACM en Consumentenbond

  Viaplay ligt sinds deze maand onder vuur vanwege het vermeend te vroeg annuleren van jaarabonnementen van abonnees van het eerste moment.
  Jarco Kriek
  31 maart 2023
  comments 1
  Viaplay geeft uitleg aan ACM en Consumentenbond
  Foto Getty Images

  Een deel van de getroffen klanten die nog vóór de lancering begin van Viaplay in Nederland op 1 maart 2022 een jaarabonnement afsloten, klaagden over het te vroeg stoppen van de diensten. Bij de aankoop werd door Viaplay onder meer in de eigen klantomgeving aangegeven dat het jaarabonnement niet een duur van twaalf maar dertien maanden had. Desondanks werden deze jaarabonnementen op 1 maart al op zwart gezet, of zoals Viaplay dit zelf formuleerde: ‘geannuleerd’.

   

  Compensatie

  Wie bij Viaplay aan de bel trok over deze gang van zaken kreeg in eerste instantie een compensatie van 10 euro aangeboden. Later ging Viaplay over tot het verstreken van een code waarmee een maand gratis naar de streamingdienst kon worden gekeken. De Consumentenbond noemde de compensatie van 10 euro eerder al onvoldoende omdat de prijs van een maandabonnement per 1 maart is verhoogd naar €15,99.

   

  Uitleg

  Viaplay laat via een woordvoerder desgevraagd aan Totaal TV weten dat er met toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Consumentenbond contact over de situatie met de jaarabonnementen is geweest. Beide instanties ontvingen klachten over de gang van zaken rond dit abonnement. Viaplay heeft de situatie uitgelegd aan zowel de ACM als de Consumentenbond.

  ViaplayViaplay GroupConsumentenbondAutoriteit Consument & MarktACMonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)