Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay in zwaar weer

  Het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group is in roerige tijden beland na publicatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal. Aandeelhouders zijn ontevreden.
  Jarco Kriek
  3 november 2022
  comments 17
  Viaplay in zwaar weer
  Foto Getty Images

  Niet alleen in Nederland ligt streamingdienst Viaplay onder vuur. Ook eigenaar Viaplay Group bevindt zich in onstuimige tijden. Ruim een half jaar na de marktintroductie klaagt een deel van de Nederlandse abonnees nog steeds over connectie- en beeldproblemen. Ook komt Viaplay Group eerder gemaakte beloftes niet na. Zo had de streamingdienst beloofd om zes Formule 1-races voor heel Nederland uit te zenden, zonder dat daarvoor een abonnement nodig zou zijn. Met nog twee races te gaan is alleen de Dutch GP-race in Zandvoort via NOS op het open net voor iedereen te zien geweest. Ook de belofte om geen reclame tijdens Formule 1 uit te zenden is niet nagekomen. Regelmatig zijn tijdens races reclamebanners in beeld. Opvallend is dat Viaplay Group op geen van de vragen die over deze onderwerpen door diverse Nederlandse media zijn gesteld een reactie wil geven.

   

  Beurs

  Een probleem wat minder makkelijk te negeren is, is de terugval op de beurs van het moederbedrijf Viaplay Group AG. Dit blijkt uit onderzoek van EWmagazine. Na de publicatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal daalde de prijs van het aandeel fors. Viaplay Group maakte bekend een verlies van omgerekend ongeveer negen miljoen euro te hebben geleden. Dit werd mede veroorzaakt door hoge uitgaven voor marketing. De aandelenprijs toont na een week nog geen herstel. Op dit moment is een aandeel Viaplay Group AG nog slechts €17,32 waard. Vóór het bekendmaken van de kwartaalcijfers lag de prijs nog iets onder 25 euro. Viaplay Group AG is hierdoor rond de 30 procent minder waard geworden. De leiding van Viaplay Group moet volgende week tijdens een investeerdersdag proberen bij beleggers de kou uit de lucht te halen.

   

  Tegenslag

  Een nieuwe tegenslag voor Viaplay dreigt daarnaast in Nederland. Het Formule 1-seizoen eindigt namelijk deze maand. Een groot deel van de Nederlandse abonnees heeft het abonnement hoofdzakelijk voor de Formule 1. Het is de vraag of het overige sportaanbod en het – vergeleken met andere streamingdiensten zwakkere – entertainmentaanbod voldoende is om abonnees in de Formule 1-loze maanden binnenboord te houden. Vóór het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen lopen ook nog eens de veel verkochte goedkopere jaarabonnementen af. Door de aanhoudende problemen tijdens hoofdzakelijk de Formule 1-uitzendingen is het niet ondenkbaar dat een flink deel van de jaarabonnees Viaplay de rug toekeert en overstapt naar het goedkopere F1 TV Pro, waar sinds enige maanden ook Nederlands commentaar beschikbaar is.

  ViaplayViaplay GroupkwartaalcijfersOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)