Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay in zwaar weer

  Het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group is in roerige tijden beland na publicatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal. Aandeelhouders zijn ontevreden.
  Jarco Kriek
  3 november 2022
  comments 17
  Viaplay in zwaar weer
  Foto Getty Images

  Niet alleen in Nederland ligt streamingdienst Viaplay onder vuur. Ook eigenaar Viaplay Group bevindt zich in onstuimige tijden. Ruim een half jaar na de marktintroductie klaagt een deel van de Nederlandse abonnees nog steeds over connectie- en beeldproblemen. Ook komt Viaplay Group eerder gemaakte beloftes niet na. Zo had de streamingdienst beloofd om zes Formule 1-races voor heel Nederland uit te zenden, zonder dat daarvoor een abonnement nodig zou zijn. Met nog twee races te gaan is alleen de Dutch GP-race in Zandvoort via NOS op het open net voor iedereen te zien geweest. Ook de belofte om geen reclame tijdens Formule 1 uit te zenden is niet nagekomen. Regelmatig zijn tijdens races reclamebanners in beeld. Opvallend is dat Viaplay Group op geen van de vragen die over deze onderwerpen door diverse Nederlandse media zijn gesteld een reactie wil geven.

   

  Beurs

  Een probleem wat minder makkelijk te negeren is, is de terugval op de beurs van het moederbedrijf Viaplay Group AG. Dit blijkt uit onderzoek van EWmagazine. Na de publicatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal daalde de prijs van het aandeel fors. Viaplay Group maakte bekend een verlies van omgerekend ongeveer negen miljoen euro te hebben geleden. Dit werd mede veroorzaakt door hoge uitgaven voor marketing. De aandelenprijs toont na een week nog geen herstel. Op dit moment is een aandeel Viaplay Group AG nog slechts €17,32 waard. Vóór het bekendmaken van de kwartaalcijfers lag de prijs nog iets onder 25 euro. Viaplay Group AG is hierdoor rond de 30 procent minder waard geworden. De leiding van Viaplay Group moet volgende week tijdens een investeerdersdag proberen bij beleggers de kou uit de lucht te halen.

   

  Tegenslag

  Een nieuwe tegenslag voor Viaplay dreigt daarnaast in Nederland. Het Formule 1-seizoen eindigt namelijk deze maand. Een groot deel van de Nederlandse abonnees heeft het abonnement hoofdzakelijk voor de Formule 1. Het is de vraag of het overige sportaanbod en het – vergeleken met andere streamingdiensten zwakkere – entertainmentaanbod voldoende is om abonnees in de Formule 1-loze maanden binnenboord te houden. Vóór het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen lopen ook nog eens de veel verkochte goedkopere jaarabonnementen af. Door de aanhoudende problemen tijdens hoofdzakelijk de Formule 1-uitzendingen is het niet ondenkbaar dat een flink deel van de jaarabonnees Viaplay de rug toekeert en overstapt naar het goedkopere F1 TV Pro, waar sinds enige maanden ook Nederlands commentaar beschikbaar is.

  ViaplayViaplay GroupkwartaalcijfersOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)