Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay is voor 30 procent verkocht na financiële malaise

  Na Canal Digitaal-eigenaar Canal+ en de Tsjechische investeerde PPF heeft het Noorse mediabedrijf Schibsted een belang genomen in het noodlijdende Viaplay Group.
  Jarco Kriek
  15 september 2023
  comments 2
  Viaplay is voor 30 procent verkocht na financiële malaise
  Foto Getty Images

  Schibsted heeft 10,1 procent van de aandelen Viaplay gekocht. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Maar gelet op de aandelenkoers van de afgelopen dagen gaat het vermoedelijk om een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro. Eerder kocht het Franse mediabedrijf Canal+ 12 procent van de aandelen. De Tsjechische investeerder PPF kocht kort daarna 6,3 procent van de aandelen Viaplay Group. PPF liet toen weten plannen te hebben om Viaplay Group in zijn geheel over te nemen.

   

  Verkoop

  Viaplay Group heeft te maken met grote verliezen nadat het Zweedse mediabedrijf te snelle groeistuipen ontwikkelde bij de internationale uitrol van streamingdienst Viaplay. De marktintroductie in vooral Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada leidde tot hoge investeringen. De omzet door verkoop van abonnementen viel echter tegen. Hierdoor leed het bedrijf in korte tijd honderden miljoen euro verlies. In Nederland is Viaplay beter op dreef. De streamer beweert op dit moment nog meer dan een miljoen abonnees te hebben, maar onderbouwt dit cijfer niet. Voor het voortbestaan in Nederland is het uitzendrecht van Formule 1 belangrijk. Viaplay bezit tot het einde van 2024 dit uitzendrecht. In de komende maanden wordt duidelijk wie na 2024 de Formule 1 gaat uitzenden. Naast Viaplay is in ieder geval VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) hierin geïnteresseerd.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstaandelenbeurs

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview