Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay kaartenhuis stort in: beurswaarde gezakt naar 290 miljoen euro

  Het gaat nog slechter dan gevreesd met het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group. Na bekendmaking van de kwartaalcijfers stortte de beurskoers opnieuw in.
  Jarco Kriek
  20 juli 2023
  comments 7
  Viaplay kaartenhuis stort in: beurswaarde gezakt naar 290 miljoen euro
  Foto Getty Images

  Viaplay Group maakte vandaag de financiële cijfers over het tweede kwartaal bekend. Ook maakte het bedrijf het strategische toekomstplan bekend. Daaruit blijkt dat Viaplay vrijwel alle buitenlandse activiteiten te koop zet. Uitzondering is vooralsnog Nederland. Viaplay houdt voor Nederland wel een slag om de arm. Mocht het bedrijf de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 kwijtraken, dan wordt de positie in Nederland heroverwogen.

   

  Weer daling

  De financiële malaise die het Zweedse bedrijf vandaag bekendmaakte zorgde direct voor een verdere daling van de aandelenkoers. Het aandeel Viaplay is gezakt naar rond de 42 Zweedse Kronen (SEK). Bij de marktintroductie in Nederland lag de aandelenkoers nog ver boven de 500 SEK. Met de huidige aandelenkoers is Viaplay op dit moment in zijn geheel voor 3,30 miljard SEK te koop. Dit is omgerekend rond 290 miljoen euro. Pittig detail is dat het verlies dat Viaplay vandaag bij de kwartaalcijfers bekendmaakte ongeveer twee keer zo hoog is.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstkwartaalcijfersbeursaandelen

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview