Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay komt opnieuw belofte niet na: toch forse prijsverhoging

  Viaplay komt wederom een eerder gemaakte belofte niet na. De streamingdienst beloofde in 2023 plechtig de abonnementsprijzen niet te verhogen. En raad eens wat er gebeurt?
  Jarco Kriek
  23 januari 2023
  comments 8
  Viaplay komt opnieuw belofte niet na: toch forse prijsverhoging
  Foto Getty Images

  Totaal TV en andere media lieten vorig jaar weten dat een prijsverhoging van het Viaplay" target="_blank">Viaplay-abonnement in 2023 aanstaande was. De persdienst van Viaplay was er al snel bij om dit te ontkrachten. Van een prijsverhoging zou geen sprake zijn. Maar net als eerder de beloften om zes races per seizoen gratis aan te bieden en geen reclame te tonen tijdens Formule 1-races, kan ook deze belofte van de Zweedse streamingdienst de prullenbak in. Viaplay bevestigt namelijk aan Streamwijzer dat het abonnement toch omhoog gaat. En al snel ook, want de nieuwe prijzen gaan al op 1 februari in.

   

  Meer betalen

  Viaplay gaat op twee momenten de prijs verhogen. Het jaarabonnement gaat op 1 februari in prijs omhoog. Het gaat om een prijsverhoging van maar liefst 22 procent. Hierdoor stijgt de maandelijkse prijs van deze abonnementsvorm van €10,49 naar €12,79. De prijs van het maandabonnement wordt op 28 februari aangepast, dus net voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen. Abonnees gaat bij deze abonnementsvorm twee euro per maand meer betalen. Op dit moment kost dit abonnement €13,99, dat wordt dus €15,99. Dat is precies de prijsverhoging die diverse media medio 2022 al hadden gemeld, waarna ze door Viaplay werden tegengesproken.

   

  Meer rechten

  Dat Viaplay de abonnementsprijzen gaat verhogen, is op zich wel begrijpelijk. Het bedrijf investeert voor de Nederlandse flink in sportrechten. Ook betaalt het meer dan de daadwerkelijke marktwaarde om uitzendrechten van bijvoorbeeld Formule 1, voetbal (Premier League en Bundesliga) en darts te kunnen wegkapen bij andere (betaal)zenders als Ziggo Sport, ESPN en RTL 7. Daarnaast wordt veel geld uitgegeven aan eigen exclusieve films en series om het entertainaanbod uit te breiden.

   

  Providers

  Het is onduidelijk of Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway direct vanaf maart de nieuwe maandprijs van Viaplay gaan doorberekenen aan hun klanten. Als dit niet direct gebeurt, dan zal dit zeker op een later moment in 2023 het geval zijn. Voor deze providers stijgt door de prijsverhoging van Viaplay namelijk vroeg of laat ook hun inkoopprijs van verkochte abonnementen.

   

  Geloofwaardigheid

  De huidige ontwikkeling zet de geloofwaardigheid van Viaplay opnieuw onder grote druk. Na het eerder niet nakomen van twee belangrijke beloften, wordt ook op het punt van de abonnementskosten een eerder gemaakte uitspraak zonder pardon aan de kant geschoven.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)