Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay kondigt torenhoge prijsverhoging 2023 aan... maar niet in Nederland

  Ja, u leest het goed. Viaplay gaat de prijs van het abonnement echt fiks verhogen. Niet in Nederland, maar in Polen waar de streamingdienst pas een jaar op de markt is.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2022
  comments 5
  Viaplay kondigt torenhoge prijsverhoging 2023 aan... maar niet in Nederland

  Viaplay houdt vol dat de prijs van het abonnement in Nederland in 2023 niet wordt verhoogd terwijl eerder nog bevestigend noch ontkennend werd gereageerd op vragen over een mogelijke prijsverhoging. Maar de voortekenen zijn desondanks slecht nu blijkt dat de Poolse abonnees van Viaplay in maart 2023 te maken krijgen met een torenhoge prijsverhoging. De prijs van het Poolse Viaplay-abonnement gaat namelijk met maar liefst 63 procent omhoog. Menig Nederlandse abonnee kreeg op 1 augustus met een forse, maar toch lagere prijsverhoging van 40 procent te maken na het wegvallen van de introductiekorting.

   

  Maandprijs

  Broadband TV News meldt de Poolse prijsverhoging. In Polen wordt op dit moment een fors lagere maandprijs – ongeveer €7,20 – berekend dan in Nederland. Voor de Poolse markt beschikt Viaplay niet over de dure uitzendrechten van de Formule 1. Na de prijsverhoging stijgt de prijs van het Poolse abonnement tot boven de 11 euro per maand. De aangekondigde prijsverhoging geldt alleen voor abonnees die een maandabonnement afnemen. De prijs van lopende jaarabonnementen of abonnementen met een duur van meerdere maanden blijft vooralsnog gelijk. 

   

  Hogere kosten

  Het is opvallend dat Viaplay nu al aankondigt dat de abonnementsprijs in Nederland volgend jaar niet wordt aangepast. In verband met wereldomstandigheden – zoals de oorlog in Oekraïne – zijn onder meer de kosten voor gas en dus ook stroom fors gestegen en deze zullen naar verwachting tijdens de komende wintermaanden nog verder stijgen. Vooral servers in datacentra zijn grote stroomverbruikers. Viaplay gebruikt datacentra om de zijn videostreams bij de abonnees af te leveren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)