Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay kondigt torenhoge prijsverhoging 2023 aan... maar niet in Nederland

  Ja, u leest het goed. Viaplay gaat de prijs van het abonnement echt fiks verhogen. Niet in Nederland, maar in Polen waar de streamingdienst pas een jaar op de markt is.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2022
  comments 5
  Viaplay kondigt torenhoge prijsverhoging 2023 aan... maar niet in Nederland

  Viaplay houdt vol dat de prijs van het abonnement in Nederland in 2023 niet wordt verhoogd terwijl eerder nog bevestigend noch ontkennend werd gereageerd op vragen over een mogelijke prijsverhoging. Maar de voortekenen zijn desondanks slecht nu blijkt dat de Poolse abonnees van Viaplay in maart 2023 te maken krijgen met een torenhoge prijsverhoging. De prijs van het Poolse Viaplay-abonnement gaat namelijk met maar liefst 63 procent omhoog. Menig Nederlandse abonnee kreeg op 1 augustus met een forse, maar toch lagere prijsverhoging van 40 procent te maken na het wegvallen van de introductiekorting.

   

  Maandprijs

  Broadband TV News meldt de Poolse prijsverhoging. In Polen wordt op dit moment een fors lagere maandprijs – ongeveer €7,20 – berekend dan in Nederland. Voor de Poolse markt beschikt Viaplay niet over de dure uitzendrechten van de Formule 1. Na de prijsverhoging stijgt de prijs van het Poolse abonnement tot boven de 11 euro per maand. De aangekondigde prijsverhoging geldt alleen voor abonnees die een maandabonnement afnemen. De prijs van lopende jaarabonnementen of abonnementen met een duur van meerdere maanden blijft vooralsnog gelijk. 

   

  Hogere kosten

  Het is opvallend dat Viaplay nu al aankondigt dat de abonnementsprijs in Nederland volgend jaar niet wordt aangepast. In verband met wereldomstandigheden – zoals de oorlog in Oekraïne – zijn onder meer de kosten voor gas en dus ook stroom fors gestegen en deze zullen naar verwachting tijdens de komende wintermaanden nog verder stijgen. Vooral servers in datacentra zijn grote stroomverbruikers. Viaplay gebruikt datacentra om de zijn videostreams bij de abonnees af te leveren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties