Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt exclusieve uitzendrechten NBCUniversal

  Viaplay heeft een week voor de marktintroductie in Nederland een exclusieve uitzendrechtendeal met NBCUniversal betreffende Dreamworks-content gesloten.
  Jarco Kriek
  23 februari 2022
  comments 5
  Viaplay koopt exclusieve uitzendrechten NBCUniversal

  Viaplay en NBCUniversal Global Distribution zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Vanaf het voorjaar van 2022 is Viaplay de exclusieve thuisbasis voor de series van DreamWorks Animation, zowel in Nederland en Polen als de vijf Scandinavische landen Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en IJsland. Viaplay’s jonge kijkers kunnen straks genieten van meer dan vierhonderd afleveringen van DreamWorks TV-shows, series gebaseerd op bekende films zoals Shrek en Kung FU Panda.

   

  In Nederlandse taal

  Alle DreamWorks-content op Viaplay zal beschikbaar zijn met nasynchronisatie en ondertiteling. Daarnaast wordt ook Dodger aan het aanbod toegevoegd; de nieuwe komedie van Universal International Studios. Andere geanimeerde titels, niet-gescripte content voor kinderen en live-action kinderseries van Peacock, waaronder de muzikale komedie Take Note, maken ook deel uit van deze overeenkomst.

   

  Trots

  Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: "We willen dat Viaplay voor iedereen iets te bieden heeft. De karakters van DreamWorks Animation films zoals Madagascar en How to Train Your Dragon zijn favoriet bij jonge kijkers over de hele wereld. We zijn dan ook trots dat we de exclusieve thuisbasis worden van nieuwe series met deze herkenbare karakters, zowel in Nederland als Scandinavië en Polen."

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayuitzendrechtenfilmsseriesonlineOTTstreamingdienstNBCUniversalDreamworks

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview