Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt exclusieve uitzendrechten NBCUniversal

  Viaplay heeft een week voor de marktintroductie in Nederland een exclusieve uitzendrechtendeal met NBCUniversal betreffende Dreamworks-content gesloten.
  Jarco Kriek
  23 february 2022
  comments 5
  Viaplay koopt exclusieve uitzendrechten NBCUniversal

  Viaplay en NBCUniversal Global Distribution zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Vanaf het voorjaar van 2022 is Viaplay de exclusieve thuisbasis voor de series van DreamWorks Animation, zowel in Nederland en Polen als de vijf Scandinavische landen Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en IJsland. Viaplay’s jonge kijkers kunnen straks genieten van meer dan vierhonderd afleveringen van DreamWorks TV-shows, series gebaseerd op bekende films zoals Shrek en Kung FU Panda.

   

  In Nederlandse taal

  Alle DreamWorks-content op Viaplay zal beschikbaar zijn met nasynchronisatie en ondertiteling. Daarnaast wordt ook Dodger aan het aanbod toegevoegd; de nieuwe komedie van Universal International Studios. Andere geanimeerde titels, niet-gescripte content voor kinderen en live-action kinderseries van Peacock, waaronder de muzikale komedie Take Note, maken ook deel uit van deze overeenkomst.

   

  Trots

  Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: "We willen dat Viaplay voor iedereen iets te bieden heeft. De karakters van DreamWorks Animation films zoals Madagascar en How to Train Your Dragon zijn favoriet bij jonge kijkers over de hele wereld. We zijn dan ook trots dat we de exclusieve thuisbasis worden van nieuwe series met deze herkenbare karakters, zowel in Nederland als Scandinavië en Polen."

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayuitzendrechtenfilmsseriesonlineOTTstreamingdienstNBCUniversalDreamworks

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview