Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten

  Het gerucht deed al enige tijd de ronde maar nu is het definitief: Viaplay heeft de Britse sportzender Premier Sport gekocht.
  Jarco Kriek
  21 juli 2022
  comments 2
  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten
  Foto Getty Images

  De aankoop van Premier Sport door Viaplay Group moet ervoor zorgen dat de Britse marktintroductie van de streamingdienst versneld kan plaatsvinden. Het gaat Viaplay Group hoofdzakelijk om de uitzendrechten van sportcompetities die Premier Sport bezit. Onder meer de Schotse en Spaanse voetbalcompetities zijn op de sportzender te zien. Ook Nations League Europees voetbal, rugby, motorsport en ijshockey zijn in het rechtenpakket van Premier Sport te vinden. Sportrechten zijn in het Verenigd Koninkrijk schaars en de rechten die nog verkrijgbaar zijn, kunnen alleen tegen een hoge prijs gekocht worden.

   

  Geen voordeel

  Omdat sportrechten vrijwel altijd per land worden gekocht, schieten Nederlandse Viaplay-abonnees niet veel op met deze aankoop. Zo blijft de Spaanse voetbalcompetitie La Liga de komende zeven jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. De Nations League is eveneens live bij Ziggo Sport te volgen, terwijl de uitzendrechten van wedstrijden van het Nederlands elftal in deze competitie bij NOS/NPO liggen.

   

  Uitbreiding Viaplay

  De marktintroductie van streamingdienst Viaplay in het Verenigd Koninkrijk komt door de aankoop van Premier Sport in een stroomversnelling. Viaplay Group heeft nog geen exacte datum bekendgemaakt, maar liet tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat Viaplay in de herfst in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt.

  ViaplayViaplay Groupsportvoetbaluitzendrechtenstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)