Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten

  Het gerucht deed al enige tijd de ronde maar nu is het definitief: Viaplay heeft de Britse sportzender Premier Sport gekocht.
  Jarco Kriek
  21 juli 2022
  comments 2
  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten
  Foto Getty Images

  De aankoop van Premier Sport door Viaplay Group moet ervoor zorgen dat de Britse marktintroductie van de streamingdienst versneld kan plaatsvinden. Het gaat Viaplay Group hoofdzakelijk om de uitzendrechten van sportcompetities die Premier Sport bezit. Onder meer de Schotse en Spaanse voetbalcompetities zijn op de sportzender te zien. Ook Nations League Europees voetbal, rugby, motorsport en ijshockey zijn in het rechtenpakket van Premier Sport te vinden. Sportrechten zijn in het Verenigd Koninkrijk schaars en de rechten die nog verkrijgbaar zijn, kunnen alleen tegen een hoge prijs gekocht worden.

   

  Geen voordeel

  Omdat sportrechten vrijwel altijd per land worden gekocht, schieten Nederlandse Viaplay-abonnees niet veel op met deze aankoop. Zo blijft de Spaanse voetbalcompetitie La Liga de komende zeven jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. De Nations League is eveneens live bij Ziggo Sport te volgen, terwijl de uitzendrechten van wedstrijden van het Nederlands elftal in deze competitie bij NOS/NPO liggen.

   

  Uitbreiding Viaplay

  De marktintroductie van streamingdienst Viaplay in het Verenigd Koninkrijk komt door de aankoop van Premier Sport in een stroomversnelling. Viaplay Group heeft nog geen exacte datum bekendgemaakt, maar liet tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat Viaplay in de herfst in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt.

  ViaplayViaplay Groupsportvoetbaluitzendrechtenstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)