Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten

  Het gerucht deed al enige tijd de ronde maar nu is het definitief: Viaplay heeft de Britse sportzender Premier Sport gekocht.
  Jarco Kriek
  21 july 2022
  comments 2
  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten
  Foto Getty Images

  De aankoop van Premier Sport door Viaplay Group moet ervoor zorgen dat de Britse marktintroductie van de streamingdienst versneld kan plaatsvinden. Het gaat Viaplay Group hoofdzakelijk om de uitzendrechten van sportcompetities die Premier Sport bezit. Onder meer de Schotse en Spaanse voetbalcompetities zijn op de sportzender te zien. Ook Nations League Europees voetbal, rugby, motorsport en ijshockey zijn in het rechtenpakket van Premier Sport te vinden. Sportrechten zijn in het Verenigd Koninkrijk schaars en de rechten die nog verkrijgbaar zijn, kunnen alleen tegen een hoge prijs gekocht worden.

   

  Geen voordeel

  Omdat sportrechten vrijwel altijd per land worden gekocht, schieten Nederlandse Viaplay-abonnees niet veel op met deze aankoop. Zo blijft de Spaanse voetbalcompetitie La Liga de komende zeven jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. De Nations League is eveneens live bij Ziggo Sport te volgen, terwijl de uitzendrechten van wedstrijden van het Nederlands elftal in deze competitie bij NOS/NPO liggen.

   

  Uitbreiding Viaplay

  De marktintroductie van streamingdienst Viaplay in het Verenigd Koninkrijk komt door de aankoop van Premier Sport in een stroomversnelling. Viaplay Group heeft nog geen exacte datum bekendgemaakt, maar liet tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat Viaplay in de herfst in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt.

  ViaplayViaplay Groupsportvoetbaluitzendrechtenstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)