Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten

  Het gerucht deed al enige tijd de ronde maar nu is het definitief: Viaplay heeft de Britse sportzender Premier Sport gekocht.
  Jarco Kriek
  21 juli 2022
  comments 2
  Viaplay koopt sportzender voor uitzendrechten
  Foto Getty Images

  De aankoop van Premier Sport door Viaplay Group moet ervoor zorgen dat de Britse marktintroductie van de streamingdienst versneld kan plaatsvinden. Het gaat Viaplay Group hoofdzakelijk om de uitzendrechten van sportcompetities die Premier Sport bezit. Onder meer de Schotse en Spaanse voetbalcompetities zijn op de sportzender te zien. Ook Nations League Europees voetbal, rugby, motorsport en ijshockey zijn in het rechtenpakket van Premier Sport te vinden. Sportrechten zijn in het Verenigd Koninkrijk schaars en de rechten die nog verkrijgbaar zijn, kunnen alleen tegen een hoge prijs gekocht worden.

   

  Geen voordeel

  Omdat sportrechten vrijwel altijd per land worden gekocht, schieten Nederlandse Viaplay-abonnees niet veel op met deze aankoop. Zo blijft de Spaanse voetbalcompetitie La Liga de komende zeven jaar exclusief bij Ziggo Sport te zien. De Nations League is eveneens live bij Ziggo Sport te volgen, terwijl de uitzendrechten van wedstrijden van het Nederlands elftal in deze competitie bij NOS/NPO liggen.

   

  Uitbreiding Viaplay

  De marktintroductie van streamingdienst Viaplay in het Verenigd Koninkrijk komt door de aankoop van Premier Sport in een stroomversnelling. Viaplay Group heeft nog geen exacte datum bekendgemaakt, maar liet tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat Viaplay in de herfst in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt.

  ViaplayViaplay Groupsportvoetbaluitzendrechtenstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview