Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay kopieert met Formule 1 Ziggo Sport op SBS 6-niveau’

  Viaplay heeft gisterenavond de hoon van menig Formule 1-liefhebber op de hals gehaald na bedenkelijke uitspraken van analisten na de race in Qatar.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2023
  comments 3
  ‘Viaplay kopieert met Formule 1 Ziggo Sport op SBS 6-niveau’
  Foto Getty Images

  Vooral Christijan Albers kreeg veel kritiek over zich heen na bedenkelijke uitspraken tijdens de nabeschouwing van de race. Maar ook mede analist Guido van der Garde kreeg het nodige aan kritiek voor de kiezen. Beiden bekritiseerden het staken van de race door de Amerikaanse Williams coureur Logan Sargeant. Deze zette de wagen in de pitstraat stil nadat hij er door de hitte lichamelijk zo slecht aan toe was dat hij tijdens het racen met meer dan 300 kilometer per uur bijna flauw viel. Nadat Sargeant zijn auto had stilgezet, moest hij zichzelf uit de bolide hijsen omdat hij vrijwel niet meer op zijn benen kon staan.

   

  Doorrijden

  Christijan Albers vond na de race dat Sargeant een ‘pussy’ was en dat hij gewoon had moeten doorgaan met racen. Dit kwam hem en Viaplay via sociale media op forse kritiek te staan. Menig Formule 1-liefhebber vond deze uitspraak onverantwoord en stelden dat het leed niet te overzien was geweest als Sargeant daadwerkelijk tijdens het racen was flauwgevallen. Er werd onder meer gesteld dat Viaplay alles doet om de kijkcijfers omhoog te stuwen. Daarbij werd een vergelijking met SBS 6 gemaakt. Viaplay heeft na de race grote concurrentie van Ziggo Sport, dat eveneens direct na de GP een nabeschouwing uitzendt en daarmee veel kijkers trekt.

   

  Klachten

  Natuurlijk was ook dit Formule 1-weekende weer de gebruikelijke klaagzang over Viaplay hoorbaar. Zo waren er op sociale media weer diverse meldingen over haperende verbindingen van abonnees die online naar Formule 1 keken. Wie via het lineaire kanaal Viaplay Xtra kijkt bij de providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon ondervindt dergelijke problemen niet. Maar ook deze groep kijkers klaagt op regelmatige basis over het commentaar dat Viaplay bij Formule 1 levert.

   

   

   

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)