Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay kopieert met Formule 1 Ziggo Sport op SBS 6-niveau’

  Viaplay heeft gisterenavond de hoon van menig Formule 1-liefhebber op de hals gehaald na bedenkelijke uitspraken van analisten na de race in Qatar.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2023
  comments 3
  ‘Viaplay kopieert met Formule 1 Ziggo Sport op SBS 6-niveau’
  Foto Getty Images

  Vooral Christijan Albers kreeg veel kritiek over zich heen na bedenkelijke uitspraken tijdens de nabeschouwing van de race. Maar ook mede analist Guido van der Garde kreeg het nodige aan kritiek voor de kiezen. Beiden bekritiseerden het staken van de race door de Amerikaanse Williams coureur Logan Sargeant. Deze zette de wagen in de pitstraat stil nadat hij er door de hitte lichamelijk zo slecht aan toe was dat hij tijdens het racen met meer dan 300 kilometer per uur bijna flauw viel. Nadat Sargeant zijn auto had stilgezet, moest hij zichzelf uit de bolide hijsen omdat hij vrijwel niet meer op zijn benen kon staan.

   

  Doorrijden

  Christijan Albers vond na de race dat Sargeant een ‘pussy’ was en dat hij gewoon had moeten doorgaan met racen. Dit kwam hem en Viaplay via sociale media op forse kritiek te staan. Menig Formule 1-liefhebber vond deze uitspraak onverantwoord en stelden dat het leed niet te overzien was geweest als Sargeant daadwerkelijk tijdens het racen was flauwgevallen. Er werd onder meer gesteld dat Viaplay alles doet om de kijkcijfers omhoog te stuwen. Daarbij werd een vergelijking met SBS 6 gemaakt. Viaplay heeft na de race grote concurrentie van Ziggo Sport, dat eveneens direct na de GP een nabeschouwing uitzendt en daarmee veel kijkers trekt.

   

  Klachten

  Natuurlijk was ook dit Formule 1-weekende weer de gebruikelijke klaagzang over Viaplay hoorbaar. Zo waren er op sociale media weer diverse meldingen over haperende verbindingen van abonnees die online naar Formule 1 keken. Wie via het lineaire kanaal Viaplay Xtra kijkt bij de providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon ondervindt dergelijke problemen niet. Maar ook deze groep kijkers klaagt op regelmatige basis over het commentaar dat Viaplay bij Formule 1 levert.

   

   

   

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview