Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay krijgt opnieuw hulp van FOM: einde jaarabonnement F1 TV

  De onpartijdigheid van Formule 1-eigenaar FOM staat ter discussie nu er geen F1 TV Pro jaarabonnementen meer verkocht worden. Een groot voordeel voor Viaplay.
  Jarco Kriek
  19 februari 2024
  comments 6
  Viaplay krijgt opnieuw hulp van FOM: einde jaarabonnement F1 TV
  Foto Getty Images

  Op dezelfde dag dat Viaplay aankondigde vanaf medio mei de prijs van het abonnement met twee euro naar €17,99 te gaan verhogen, voert ook FOM in Nederland bij de eigen streamingdienst F1 TV een belangrijke wijziging door. Per direct zijn namelijk geen jaarabonnementen meer voor deze streamingdienst meer te krijgen. Dit blijkt als op de internetpagina van deze streamingdienst wordt gekeken. Als optie voor nieuwe abonnees wordt nu alleen het maandabonnement weergegeven. Wie op dit moment een F1 TV Pro-abonnement wil nemen, kan alleen nog kiezen voor het maandabonnement. Dit abonnement ging vorige maand in prijs omhoog van €7,99 naar €11,99. Gelijktijdig ging de prijs van het toen nog te verkrijgen jaarabonnement met dertig euro omhoog naar €94,99.

   

  Een-tweetje

  Dat de prijsverhoging bij Viaplay en het afschaffen van het jaarabonnement bij F1 TV op hetzelfde moment komen, kan als een duidelijke verdere samenwerking tussen Viaplay Group en FOM gezien worden. Het is niet uitzonderlijk als F1 TV als streamingdienst verdwijnt uit een land. Dit is onder meer in Duitsland en Frankrijk het geval. Maar dit stoppen met aanbieden van F1 TV-abonnementen gebeurde in deze landen bij het aangaan van een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst en niet tussentijds, zoals nu in Nederland het geval is.

   

  Uitzendrechten

  De komende weken wordt duidelijk of dit een voorbode is van de uitkomst van de biedingsstrijd voor de Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 na 2024. Een rechtenhouder – zoals FOM – hoeft namelijk niet per definitie voor de hoogste bieder op uitzendrechten te bieden. Meerdere redenen kunnen ervoor zorgen dat er wordt gekozen voor een zender of streamingdienst die niet het meeste geld voor de rechten biedt. Het is duidelijk dat FOM een goede band heeft met Viaplay Group. Iets soortgelijks speelde onlangs in de strijd op de rechten van het Nederlandse betaald voetbal. De voetbalclubs verkochten de uitzendrechten voor langere tijd aan ESPN, terwijl het consortium van tv-providers hen een financieel hoger bod deed.

  ViaplayViaplay GroupF1 TVF1TVOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtenFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview