Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay laat echte Formule 1-kenners weer links liggen

  Maakt Viaplay weer een tactische fout? De streamingdienst kiest wederom voor een onbekende in de racesport als vervanging van Stéphane Kox als Formule 1 pitreporter.
  Jarco Kriek
  13 februari 2023
  comments 5
  Viaplay laat echte Formule 1-kenners weer links liggen

  Chiel van Koldenhoven maakt de overstap van NOS naar Viaplay en gaat bij de streamingdienst het Nederlandse Formule 1-team versterken. Van Koldenhoven maakt daarmee dezelfde stap die Amber Brantsen vorig jaar maakte. Brantsen is vanaf het eerste moment anchor van de Formule 1-uitzendingen van Viaplay. Chiel van Kolderhoven is vanaf 5 maart bij het begin van het Formule 1-seizoen 2023 in Bahrein te zien en horen als pitreporter bij Viaplay.

   

  Kans

  "Soms komt er een kans voorbij die je niet kan laten lopen", laat Van Koldenhoven weten. "De koningsklasse van de autosport is een fascinerende wereld waarin verschillende belangen een rol spelen en iedereen een eigen verhaal heeft. Ik kan niet wachten om die aan de Nederlandse kijker over te brengen. Het belooft met Verstappen, en nu met Nyck de Vries, een heel speciaal seizoen te worden."

   

  Weer nieuweling

  Viaplay kiest met Van Kolderhoven wederom voor een relatieve nieuweling in de Formule 1 wereld. Marco Zwaneveld stelt dat de passie voor sport die Van Koldenhoven heeft aansluit bij de filosofie van Viaplay. Volgens de Head of Sports van Viaplay in Nederland brengt de nieuwe pitreporter daarnaast veel ervaring meer vanuit zijn vakgebied.

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)