Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay licht klanten in: prijsverhoging officieel een feit

  Viaplay is begonnen met het informeren van bestaande klanten over de aankomende prijsverhoging. Die is hierdoor nu officieel een feit.
  Jarco Kriek
  27 januari 2023
  comments 4
  Viaplay licht klanten in: prijsverhoging officieel een feit
  Foto Getty Images

  Het informeren van bestaande klanten is een voorwaarde om de prijsverhoging door te kunnen voeren. Nederlandse regelgeving verplicht dat een dienstenaanbieder zoals Viaplay bestaande klanten minimaal een maand van tevoren formeel op de hoogte brengt van een prijsaanpassing. Binnen deze periode kunnen klanten de dienst opzeggen vanaf het moment dat de prijsverhoging effectief wordt. In de media communiceert Viaplay de prijsverhoging al enige dagen. Dit was echter niet voldoende om de hogere maandprijs voor bestaande klanten in te voeren.

   

  Opzeggen

  Op de sociale media en andere internetkanalen wordt duidelijk dat klanten na het bekend worden van de prijsverhoging hun Viaplay-abonnement hebben opgezegd. Het is niet precies bekend om hoeveel klanten dit gaat, maar het kijkt erop dat er sprake is van een opzeggolf. Overigens gaat op korte termijn ook niet duidelijk worden om hoeveel klanten het gaat. Viaplay Group maakt op 12 februari wel nieuwe financiële cijfers bekend, maar die gaan over de laatste drie maanden van 2022. Ook geeft het Zweedse bedrijf geen informatie over exacte klantaantallen op landniveau. Zo werd bij de laatste presentatie van de kwartaalcijfers alleen gemeld dat er in Nederland meer dan een miljoen abonnementen zouden zijn afgesloten.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)