Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay maakt eerste Nederlandse programma bekend

  Viaplay gaat naast live sport en buitenlands entertainment ook Nederlandse producties in de vorm van films, series, documentaires en programma’s aan abonnees leveren.
  Jarco Kriek
  19 januari 2022
  comments 12
  Viaplay maakt eerste Nederlandse programma bekend

  Streamingdienst Viaplay zet op 1 maart voet op Nederlandse bodem met een uniek en breed aanbod aan premium live sport, Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen. Met het creëren van lokale content als belangrijk speerpunt, wordt Dragons’ Den de eerste Nederlandse productie. Het wereldberoemde programma waarin ondernemers de kans krijgen om hun bedrijfsideeën te pitchen aan een panel van gerenommeerde investeerders, is vanaf het voorjaar van 2022 exclusief te zien bij Viaplay.

   

  Geen Michel Perridon

  Het wereldberoemde format Dragons’ Den geeft ondernemers drie minuten de kans om voor vijf multimiljonairs - de 'Dragons' - hun eigen bedrijf of idee te pitchen met als doel om investeringen binnen te halen in ruil voor een bedrijfsaandeel. Dit seizoen investeren restaurant tycoon Won Yip, avocado-koningin Shawn Harris, top-investeerder Pieter Schoen, zakenvrouw Manon van Essen en serie-ondernemer Bas Witvoet hun zuurverdiende geld in veelbelovende startups. De Rotterdamse zakenman Michel Perridon – die de afgelopen jaren in het programma te zien was – speelt het komende seizoen geen rol in het programma.

   

  Groot verleden

  Dragons’ Den kent haar oorsprong in 2001 toen in Japan het programma onder de naam Money Tigers een groot succes werd. Het format heeft inmiddels ieder continent veroverd, met wereldwijd al meer dan 250 miljoen geïnvesteerde dollars in beginnende bedrijven. Sony Pictures Television distribueert het programma wereldwijd onder een aantal varianten, zoals Shark Tank, Lions' Den, en Dragons' Den, en wist hiermee al meer dan prijzen te winnen.

   

  Viaplay

  Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer, is enthousiast om met een format als Dragons’ Den af te trappen: "Viaplay is een streamingdienst die voor iedereen wat te bieden heeft. Logischerwijs is lokale content daar een belangrijk onderdeel van. Dragons' Den is een bewezen format dat het briljante met het onverwachte combineert en dat zowel potentiële bedrijven op weg heeft geholpen als kijkers over de hele wereld heeft vermaakt."

   

  Lees hier eerdere artikelen van Totaal TV over de komst van Viaplay in Nederland.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview