Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport

  Het eerste weekend live sport bij de nieuwe streamingdienst Viaplay verloopt niet voor iedere abonnee feilloos.
  Jarco Kriek
  6 maart 2022
  comments 15
  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport
  Foto Getty Images

  Viaplay streamt dit weekend het PDC dartstoernooi UK Open richting abonnees. Het is het eerste grote dartstoernooi dat in Nederland met Viaplay als streamingdienst te zien is. En dit blijkt niet bij iedere abonnee goed te verlopen. Een deel van de abonnees klaagt over haperend beeld en geluid. Ook het niet synchroon lopen van beeld en geluid wordt als irritatiepunt genoemd. Ook bij wedstrijden van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga werden - weliswaar minder - storingen gemeld. Viaplay laat via eigen sociale media-kanalen weten dat de storingen onderzocht worden. Enkele weken geleden moest de streamingdienst in Polen en enkele andere landen door het stof omdat er grote storingen waren bij de in deze landen populaire KSW bokscompetitie.

   

  Niet iedereen

  Wat opvalt, is dat niet iedere abonnee last van storingen in beeld en geluid heeft. Wel is duidelijk dat de storing niet bij één maar zich bij meerdere internetaanbieders voordoet en dat niet alle klanten van de betreffende internetaanbieder last van storing heeft. Voor het kijken van content van Viaplay is een internetverbinding noodzakelijk. Het maakt niet uit of internet bij Ziggo, KPN, T-Mobile of een andere aanbieder wordt gekocht.

   

  Formule 1

  Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN waren vooraf al bevreesd voor een situatie bij Formule 1 dat te veel abonnees tegelijk van de streams van Viaplay gebruik zouden gaan maken en dit tot storing zou gaan leiden. Mede op aandringen van aanbieders biedt Viaplay tijdelijk een lineair kanaal waar vanaf 18 maart op zaterdag en zondag tijdens Grand Prixes-weekenden Formule 1 op te zien is.

  Nordic Entertaihment GroupNENTViaplaystoringPDCdarts

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)