Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport

  Het eerste weekend live sport bij de nieuwe streamingdienst Viaplay verloopt niet voor iedere abonnee feilloos.
  Jarco Kriek
  6 maart 2022
  comments 15
  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport
  Foto Getty Images

  Viaplay" target="_blank">Viaplay streamt dit weekend het PDC dartstoernooi UK Open richting abonnees. Het is het eerste grote dartstoernooi dat in Nederland met Viaplay als streamingdienst te zien is. En dit blijkt niet bij iedere abonnee goed te verlopen. Een deel van de abonnees klaagt over haperend beeld en geluid. Ook het niet synchroon lopen van beeld en geluid wordt als irritatiepunt genoemd. Ook bij wedstrijden van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga werden - weliswaar minder - storingen gemeld. Viaplay laat via eigen sociale media-kanalen weten dat de storingen onderzocht worden. Enkele weken geleden moest de streamingdienst in Polen en enkele andere landen door het stof omdat er grote storingen waren bij de in deze landen populaire KSW bokscompetitie.

   

  Niet iedereen

  Wat opvalt, is dat niet iedere abonnee last van storingen in beeld en geluid heeft. Wel is duidelijk dat de storing niet bij één maar zich bij meerdere internetaanbieders voordoet en dat niet alle klanten van de betreffende internetaanbieder last van storing heeft. Voor het kijken van content van Viaplay is een internetverbinding noodzakelijk. Het maakt niet uit of internet bij Ziggo, KPN, T-Mobile of een andere aanbieder wordt gekocht.

   

  Formule 1

  Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN waren vooraf al bevreesd voor een situatie bij Formule 1 dat te veel abonnees tegelijk van de streams van Viaplay gebruik zouden gaan maken en dit tot storing zou gaan leiden. Mede op aandringen van aanbieders biedt Viaplay tijdelijk een lineair kanaal waar vanaf 18 maart op zaterdag en zondag tijdens Grand Prixes-weekenden Formule 1 op te zien is.

  Nordic Entertaihment GroupNENTViaplaystoringPDCdarts

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)