Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport

  Het eerste weekend live sport bij de nieuwe streamingdienst Viaplay verloopt niet voor iedere abonnee feilloos.
  Jarco Kriek
  6 march 2022
  comments 15
  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport
  Foto Getty Images

  Viaplay streamt dit weekend het PDC dartstoernooi UK Open richting abonnees. Het is het eerste grote dartstoernooi dat in Nederland met Viaplay als streamingdienst te zien is. En dit blijkt niet bij iedere abonnee goed te verlopen. Een deel van de abonnees klaagt over haperend beeld en geluid. Ook het niet synchroon lopen van beeld en geluid wordt als irritatiepunt genoemd. Ook bij wedstrijden van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga werden - weliswaar minder - storingen gemeld. Viaplay laat via eigen sociale media-kanalen weten dat de storingen onderzocht worden. Enkele weken geleden moest de streamingdienst in Polen en enkele andere landen door het stof omdat er grote storingen waren bij de in deze landen populaire KSW bokscompetitie.

   

  Niet iedereen

  Wat opvalt, is dat niet iedere abonnee last van storingen in beeld en geluid heeft. Wel is duidelijk dat de storing niet bij één maar zich bij meerdere internetaanbieders voordoet en dat niet alle klanten van de betreffende internetaanbieder last van storing heeft. Voor het kijken van content van Viaplay is een internetverbinding noodzakelijk. Het maakt niet uit of internet bij Ziggo, KPN, T-Mobile of een andere aanbieder wordt gekocht.

   

  Formule 1

  Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN waren vooraf al bevreesd voor een situatie bij Formule 1 dat te veel abonnees tegelijk van de streams van Viaplay gebruik zouden gaan maken en dit tot storing zou gaan leiden. Mede op aandringen van aanbieders biedt Viaplay tijdelijk een lineair kanaal waar vanaf 18 maart op zaterdag en zondag tijdens Grand Prixes-weekenden Formule 1 op te zien is.

  Nordic Entertaihment GroupNENTViaplaystoringPDCdarts

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)