Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport

  Het eerste weekend live sport bij de nieuwe streamingdienst Viaplay verloopt niet voor iedere abonnee feilloos.
  Jarco Kriek
  6 march 2022
  comments 15
  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport
  Foto Getty Images

  Viaplay streamt dit weekend het PDC dartstoernooi UK Open richting abonnees. Het is het eerste grote dartstoernooi dat in Nederland met Viaplay als streamingdienst te zien is. En dit blijkt niet bij iedere abonnee goed te verlopen. Een deel van de abonnees klaagt over haperend beeld en geluid. Ook het niet synchroon lopen van beeld en geluid wordt als irritatiepunt genoemd. Ook bij wedstrijden van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga werden - weliswaar minder - storingen gemeld. Viaplay laat via eigen sociale media-kanalen weten dat de storingen onderzocht worden. Enkele weken geleden moest de streamingdienst in Polen en enkele andere landen door het stof omdat er grote storingen waren bij de in deze landen populaire KSW bokscompetitie.

   

  Niet iedereen

  Wat opvalt, is dat niet iedere abonnee last van storingen in beeld en geluid heeft. Wel is duidelijk dat de storing niet bij één maar zich bij meerdere internetaanbieders voordoet en dat niet alle klanten van de betreffende internetaanbieder last van storing heeft. Voor het kijken van content van Viaplay is een internetverbinding noodzakelijk. Het maakt niet uit of internet bij Ziggo, KPN, T-Mobile of een andere aanbieder wordt gekocht.

   

  Formule 1

  Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN waren vooraf al bevreesd voor een situatie bij Formule 1 dat te veel abonnees tegelijk van de streams van Viaplay gebruik zouden gaan maken en dit tot storing zou gaan leiden. Mede op aandringen van aanbieders biedt Viaplay tijdelijk een lineair kanaal waar vanaf 18 maart op zaterdag en zondag tijdens Grand Prixes-weekenden Formule 1 op te zien is.

  Nordic Entertaihment GroupNENTViaplaystoringPDCdarts

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview