Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport

  Het eerste weekend live sport bij de nieuwe streamingdienst Viaplay verloopt niet voor iedere abonnee feilloos.
  Jarco Kriek
  6 maart 2022
  comments 15
  Viaplay maakt valse start: klachten over beeld bij live sport
  Foto Getty Images

  Viaplay streamt dit weekend het PDC dartstoernooi UK Open richting abonnees. Het is het eerste grote dartstoernooi dat in Nederland met Viaplay als streamingdienst te zien is. En dit blijkt niet bij iedere abonnee goed te verlopen. Een deel van de abonnees klaagt over haperend beeld en geluid. Ook het niet synchroon lopen van beeld en geluid wordt als irritatiepunt genoemd. Ook bij wedstrijden van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga werden - weliswaar minder - storingen gemeld. Viaplay laat via eigen sociale media-kanalen weten dat de storingen onderzocht worden. Enkele weken geleden moest de streamingdienst in Polen en enkele andere landen door het stof omdat er grote storingen waren bij de in deze landen populaire KSW bokscompetitie.

   

  Niet iedereen

  Wat opvalt, is dat niet iedere abonnee last van storingen in beeld en geluid heeft. Wel is duidelijk dat de storing niet bij één maar zich bij meerdere internetaanbieders voordoet en dat niet alle klanten van de betreffende internetaanbieder last van storing heeft. Voor het kijken van content van Viaplay is een internetverbinding noodzakelijk. Het maakt niet uit of internet bij Ziggo, KPN, T-Mobile of een andere aanbieder wordt gekocht.

   

  Formule 1

  Internetaanbieders zoals Ziggo en KPN waren vooraf al bevreesd voor een situatie bij Formule 1 dat te veel abonnees tegelijk van de streams van Viaplay gebruik zouden gaan maken en dit tot storing zou gaan leiden. Mede op aandringen van aanbieders biedt Viaplay tijdelijk een lineair kanaal waar vanaf 18 maart op zaterdag en zondag tijdens Grand Prixes-weekenden Formule 1 op te zien is.

  Nordic Entertaihment GroupNENTViaplaystoringPDCdarts

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview