Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi

  Viaplay Group, waar streamingdienst Viaplay onderdeel van is, wordt een interessante overnameprooi voor andere OTT-diensten.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 1
  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft in verschillende Europese landen in meer of mindere mate moeite om content probleemloos bij zijn abonnees te krijgen. In Nederland wordt al vanaf de marktintroductie door een deel van de abonnees geklaagd over inlog- en beeldproblemen. Ook in andere landen waar Viaplay is geïntroduceerd – zoals Polen – zijn klagende klanten te horen.

   

  Content

  Voor streamingdiensten die geen onderdeel zijn van mediabedrijven met eigen filmstudio’s en tv-zenders - zoals Netflix, Prime Video, Viaplay en Apple TV+ - is sportcontent belangrijk om zich te onderscheiden van de concurrent. Disney+, HBO Max en SkyShowtime kunnen teren op nieuwe en oude films, series en documentaires van filmhuizen en tv-zenders die eigendom zijn van de eigenaar. Voor deze streamingdiensten is sportcontent minder belangrijk omdat de eigen content exclusief aangeboden kan worden.

   

  Overnamekandidaat

  Viaplay is als kleinere streamingdienst met diverse uitzendrechten een potentiële overnamekandidaat voor grote spelers als Netflix en Amazon (eigenaar van Prime Video). Zeker nu in de afgelopen weken de marktwaarde van het Zweedse Viaplay Group door tegenvallende kwartaalcijfers flink is gekelderd, is overname van het bedrijf aantrekkelijk geworden. Vergeleken met een jaar geleden is de prijs van een aandeel Viaplay Group van 500 naar ongeveer 200 Zweedse kronen gedaald. Na een daling van bijna tien procent gisteren na de presentatie van de plannen tot en met 2025, steeg het aandeel vandaag met bijna zeven procent.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)