Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi

  Viaplay Group, waar streamingdienst Viaplay onderdeel van is, wordt een interessante overnameprooi voor andere OTT-diensten.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 1
  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft in verschillende Europese landen in meer of mindere mate moeite om content probleemloos bij zijn abonnees te krijgen. In Nederland wordt al vanaf de marktintroductie door een deel van de abonnees geklaagd over inlog- en beeldproblemen. Ook in andere landen waar Viaplay is geïntroduceerd – zoals Polen – zijn klagende klanten te horen.

   

  Content

  Voor streamingdiensten die geen onderdeel zijn van mediabedrijven met eigen filmstudio’s en tv-zenders - zoals Netflix, Prime Video, Viaplay en Apple TV+ - is sportcontent belangrijk om zich te onderscheiden van de concurrent. Disney+, HBO Max en SkyShowtime kunnen teren op nieuwe en oude films, series en documentaires van filmhuizen en tv-zenders die eigendom zijn van de eigenaar. Voor deze streamingdiensten is sportcontent minder belangrijk omdat de eigen content exclusief aangeboden kan worden.

   

  Overnamekandidaat

  Viaplay is als kleinere streamingdienst met diverse uitzendrechten een potentiële overnamekandidaat voor grote spelers als Netflix en Amazon (eigenaar van Prime Video). Zeker nu in de afgelopen weken de marktwaarde van het Zweedse Viaplay Group door tegenvallende kwartaalcijfers flink is gekelderd, is overname van het bedrijf aantrekkelijk geworden. Vergeleken met een jaar geleden is de prijs van een aandeel Viaplay Group van 500 naar ongeveer 200 Zweedse kronen gedaald. Na een daling van bijna tien procent gisteren na de presentatie van de plannen tot en met 2025, steeg het aandeel vandaag met bijna zeven procent.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview