Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi

  Viaplay Group, waar streamingdienst Viaplay onderdeel van is, wordt een interessante overnameprooi voor andere OTT-diensten.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 1
  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft in verschillende Europese landen in meer of mindere mate moeite om content probleemloos bij zijn abonnees te krijgen. In Nederland wordt al vanaf de marktintroductie door een deel van de abonnees geklaagd over inlog- en beeldproblemen. Ook in andere landen waar Viaplay is geïntroduceerd – zoals Polen – zijn klagende klanten te horen.

   

  Content

  Voor streamingdiensten die geen onderdeel zijn van mediabedrijven met eigen filmstudio’s en tv-zenders - zoals Netflix, Prime Video, Viaplay en Apple TV+ - is sportcontent belangrijk om zich te onderscheiden van de concurrent. Disney+, HBO Max en SkyShowtime kunnen teren op nieuwe en oude films, series en documentaires van filmhuizen en tv-zenders die eigendom zijn van de eigenaar. Voor deze streamingdiensten is sportcontent minder belangrijk omdat de eigen content exclusief aangeboden kan worden.

   

  Overnamekandidaat

  Viaplay is als kleinere streamingdienst met diverse uitzendrechten een potentiële overnamekandidaat voor grote spelers als Netflix en Amazon (eigenaar van Prime Video). Zeker nu in de afgelopen weken de marktwaarde van het Zweedse Viaplay Group door tegenvallende kwartaalcijfers flink is gekelderd, is overname van het bedrijf aantrekkelijk geworden. Vergeleken met een jaar geleden is de prijs van een aandeel Viaplay Group van 500 naar ongeveer 200 Zweedse kronen gedaald. Na een daling van bijna tien procent gisteren na de presentatie van de plannen tot en met 2025, steeg het aandeel vandaag met bijna zeven procent.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)