Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi

  Viaplay Group, waar streamingdienst Viaplay onderdeel van is, wordt een interessante overnameprooi voor andere OTT-diensten.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 1
  Viaplay met sportrechten ideale overnameprooi
  Foto Getty Images

  Viaplay Group heeft in verschillende Europese landen in meer of mindere mate moeite om content probleemloos bij zijn abonnees te krijgen. In Nederland wordt al vanaf de marktintroductie door een deel van de abonnees geklaagd over inlog- en beeldproblemen. Ook in andere landen waar Viaplay is geïntroduceerd – zoals Polen – zijn klagende klanten te horen.

   

  Content

  Voor streamingdiensten die geen onderdeel zijn van mediabedrijven met eigen filmstudio’s en tv-zenders - zoals Netflix, Prime Video, Viaplay en Apple TV+ - is sportcontent belangrijk om zich te onderscheiden van de concurrent. Disney+, HBO Max en SkyShowtime kunnen teren op nieuwe en oude films, series en documentaires van filmhuizen en tv-zenders die eigendom zijn van de eigenaar. Voor deze streamingdiensten is sportcontent minder belangrijk omdat de eigen content exclusief aangeboden kan worden.

   

  Overnamekandidaat

  Viaplay is als kleinere streamingdienst met diverse uitzendrechten een potentiële overnamekandidaat voor grote spelers als Netflix en Amazon (eigenaar van Prime Video). Zeker nu in de afgelopen weken de marktwaarde van het Zweedse Viaplay Group door tegenvallende kwartaalcijfers flink is gekelderd, is overname van het bedrijf aantrekkelijk geworden. Vergeleken met een jaar geleden is de prijs van een aandeel Viaplay Group van 500 naar ongeveer 200 Zweedse kronen gedaald. Na een daling van bijna tien procent gisteren na de presentatie van de plannen tot en met 2025, steeg het aandeel vandaag met bijna zeven procent.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)