Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay moet vrezen: ‘51 procent abonnees twijfelt abonnement voort te zetten’

  Maar liefst 51 procent van de Viaplay-abonnees lijkt te twijfelen of ze hun huidige abonnement na de lopende periode voortzetten.
  Jarco Kriek
  16 juni 2022
  comments 7
  Viaplay moet vrezen: ‘51 procent abonnees twijfelt abonnement voort te zetten’
  Foto Getty Images

  Viaplay ging in Nederland in maart van start en heeft in korte tijd tussen de 500.000 en 700.000 abonnees aan zich weten te binden. Een exact aantal is niet bekend omdat moederbedrijf Viaplay Group – voorheen Nordic Entertainment Group (NENT) – geen abonnee-aantallen op landniveau openbaar maakt. Wel heeft het bedrijf laten weten dat Nederland voor streamingdienst Viaplay nu al een heel belangrijke markt is. Het is echter afwachten of de huidige jubelcijfers nog lang in de boeken blijven staan. Uit onderzoek van Telecompaper – dat is gebaseerd op informatie afkomstig van het eigen Consumer Insights Panel – blijkt dat slechts 49 procent van abonnees zegt weten te zeker dat ze het abonnement na de huidige abonnementstermijn verlengen. Maar liefst 51 procent twijfelt dus.

   

  Problemen

  Het lijkt erop dat niet alleen het contentaanbod reden is om het abonnement te heroverwegen. Viaplay heeft bij een deel van de abonnees een slechte beurt gemaakt door aanhoudende problemen bij het kijken van live sporten via online streaming. Vooral bij Formule 1 – en in mindere mate ook bij darts – is er sprake van beeldproblemen. Een veelgehoorde klacht is dat de beelden bij Formule 1 niet in de beloofde beeldkwaliteit Full HD 1080p worden geleverd. Of dat er beeldonderbrekingen (haperingen) zijn en in enkele gevallen de stream plotseling wordt onderbroken of zelfs helemaal niet begint. Zeker voor Formule 1-fans kan dit reden zijn om het abonnement te heroverwegen. In Nederland kan Formule 1 namelijk ook live via een andere streamingdienst live worden gevolgd: het minder gebruikte F1 TV Pro, dat met een jaarprijs van 65 euro ook nog goedkoper is.

   

  Opzeggers

  Uit het onderzoek blijkt dat 16 procent het abonnement heeft opgezegd of zeker gaat opzeggen na de huidige contractperiode. Viaplay heeft voor de marktintroductie in Nederland een jaarabonnement voor 99 euro aangeboden aan voornamelijk Formule 1- en dartsliefhebbers. Daarnaast heeft 15 procent het abonnement tijdelijk opgezegd. Deze groep zegt mogelijk later weer een nieuw abonnement te overwegen. Het grootste deel – 21 procent – zegt nog niet te weten wat in de toekomst met het Viaplay-abonnement wordt gedaan.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1dartsstoringabonnementonderzoekTelecompaper

  Reacties