Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Viaplay nadert de afgrond: weer zware beursval

    Het moet snel beter gaan met Viaplay Group, anders dreigt het Zweedse mediabedrijf op de beurs van Stockholm ‘the point of no return’ te bereiken.
    Jarco Kriek
    13 juli 2023
    comments 3
    Viaplay nadert de afgrond: weer zware beursval
    Foto Getty Images

    De koers van het aandeel van Viaplay Group daalde na aanvang van de beursdag al snel met enkele tientallen procenten. Waar het aandeel twee jaar geleden nog bijna 600 Zweedse Kronen (SEK) waard was, lag de beurskoers vanmorgen nog slechts rond de 47 SEK. Gisteren was de koers van het aandeel nog zo’n 20 SEK hoger. De waarde van Viaplay Group is dus binnen 24 uur met meer dan een kwart gedaald. Was de totale beurswaarde gisteren nog 4,97 miljard SEK is dit bij de huidige aandelenkoers nog slechts 3,67 miljard SEK of ongeveer 320 miljoen euro.

     

    Slecht nieuws

    Reden voor de nieuwe koersval is een aankondiging die Viaplay Group rond middernacht deed uitgaan. Het bedrijf trok de prognose voor het volledige boekjaar 2023 terug. Ook werd gisteren nabeurs bekendgemaakt dat bestuursvoorzitter Permille Erenbjerg vanwege slechte gezondheid is teruggetreden. Een strategie-update volgt volgende week als de financiële cijfers over het tweede kwartaal worden gepresenteerd. Tot dat moment zegt Viaplay Group de kaken stijf op elkaar te willen houden. Gisteren lekte al uit dat in Nederland ontslagen bij Viaplay gaan vallen.

    ViaplayViaplay GroupOTTstreamingdienstonlinebeursbeurskoers

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview