Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay nadert de afgrond: weer zware beursval

  Het moet snel beter gaan met Viaplay Group, anders dreigt het Zweedse mediabedrijf op de beurs van Stockholm ‘the point of no return’ te bereiken.
  Jarco Kriek
  13 juli 2023
  comments 3
  Viaplay nadert de afgrond: weer zware beursval
  Foto Getty Images

  De koers van het aandeel van Viaplay Group daalde na aanvang van de beursdag al snel met enkele tientallen procenten. Waar het aandeel twee jaar geleden nog bijna 600 Zweedse Kronen (SEK) waard was, lag de beurskoers vanmorgen nog slechts rond de 47 SEK. Gisteren was de koers van het aandeel nog zo’n 20 SEK hoger. De waarde van Viaplay Group is dus binnen 24 uur met meer dan een kwart gedaald. Was de totale beurswaarde gisteren nog 4,97 miljard SEK is dit bij de huidige aandelenkoers nog slechts 3,67 miljard SEK of ongeveer 320 miljoen euro.

   

  Slecht nieuws

  Reden voor de nieuwe koersval is een aankondiging die Viaplay Group rond middernacht deed uitgaan. Het bedrijf trok de prognose voor het volledige boekjaar 2023 terug. Ook werd gisteren nabeurs bekendgemaakt dat bestuursvoorzitter Permille Erenbjerg vanwege slechte gezondheid is teruggetreden. Een strategie-update volgt volgende week als de financiële cijfers over het tweede kwartaal worden gepresenteerd. Tot dat moment zegt Viaplay Group de kaken stijf op elkaar te willen houden. Gisteren lekte al uit dat in Nederland ontslagen bij Viaplay gaan vallen.

  ViaplayViaplay GroupOTTstreamingdienstonlinebeursbeurskoers

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)