Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay negeert kritiek abonnees en spreekt over succesvol weekend

  De beeldkwaliteit was naar verwachting goed. En ook over het commentaarduo kan alleen maar lovend gepraat worden. Tenminste, dat vindt Viaplay over het eerste Formule 1-weekend.
  Jarco Kriek
  23 maart 2022
  comments 19
  Viaplay negeert kritiek abonnees en spreekt over succesvol weekend
  Foto Getty Images

  De zienswijze staat haaks op de golf van kritiek die zelfs al tijdens het Formule 1-weekend in alle hevigheid onder abonnees van de streamingdienst losbarstte. "Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Maar wij zijn erg trots op onze line-up", laat Viaplay via een woordvoerder aan RTL Nieuws weten. Dezelfde woordvoerder spreekt over 'de meest succesvolle lancering tot nu toe voor Viaplay'. Met dergelijke prijzende woorden die in schril contrast staan met de beleving van – zo naar het lijkt – toch een aanzienlijke groep klanten, rijst de vraag of beide partijen elkaar na slechts een weekend nog wel serieus nemen.

   

  Commentaar

  Het meest werd geklaagd over het commentaar van het duo Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg. Saai, te weinig emotie, van het niveau lokale omroep en te veel aan het woord. Het is zomaar een kleine greep uit de reacties van Formule 1-liefhebbers die met weemoed terugdenken aan de voorgaande negen seizoenen met het commentaar van Olav Mol en pitreporter Jack Plooij. Bij Nordic Entertainment Group (NENT) – eigenaar van Viaplay – denkt men er anders over: "Voor de komende seizoenen hebben we een geweldig team van commentatoren en experts aangetrokken, met wie we erg blij zijn. Ze zullen fantastisch werk leveren."

   

  Beeld- en geluidskwaliteit

  Ondanks dat NENT tijdens de testdagen voorafgaand aan het begin van het huidige seizoen Viaplay van 720P naar 1080P opwaardeerde, bleven diverse klachten rondzoemen. Zo zou het beeld van F1 TV PRO beter zijn, lopen vanaf de marktintroductie in Nederland beeld en geluid niet synchroon en zijn haperingen in het beeld waarneembaar. NENT neemt deze klachten blijkens de reactie niet al te serieus. Het Zweedse mediabedrijf zegt zwaar geïnvesteerd te hebben in beeldkwaliteit. Hierdoor is Viaplay tot 'een van de meest stabiel en robuuste streamingplatforms te maken die er zijn'.

   

  Kijkcijfers

  NENT is uiterst tevreden over de kijkcijfers in Nederland. Viaplay biedt al langere tijd Formule 1 aan in tien landen, waaronder de Scandinavische landen. Het eerste raceweekend in Nederland zorgde direct voor een recordaantal kijkers. Hoeveel kijkers dat er waren wil NENT niet verklappen omdat het geen cijfers van afzonderlijke landen openbaar maakt.

  ViaplayFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview