Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay niet in 4K Ultra HD in Nederland: alleen content in HD

  Viaplay gaat de content na de marktintroductie niet in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit aanbieden. De nieuwe streamingdienst begint op 1 maart in Nederland.
  Jarco Kriek
  9 december 2021
  comments 11
  Viaplay niet in 4K Ultra HD in Nederland: alleen content in HD
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) biedt de eigen streamingdienst via enkele apparaten op de Scandinavische thuismarkt wel deels in 4K Ultra HD aan. Het gaat hierbij onder meer om Formule 1-uitzendingen en wedstrijden uit de Engelse voetbalcompetitie Premier League. Zowel Formule 1 als Premier League zijn nu nog bij Ziggo Sport te bekijken. Maar beide sporten maken na afloop van het lopende seizoen de overstap van Ziggo Sport naar Viaplay" target="_blank">Viaplay. Voor Ziggo-klanten die Mediabox Next gebruiken, betekent dit dus dubbele pijn. Ze moeten naar verwachting meer gaan betalen om Formule 1 en Premier League te volgen en moeten dit ook niet in 4K Ultra HD doen.

   

  Alleen HD

  Bij de perspresentatie van Viaplay werd niet duidelijk of de streamingdienst content in 4K in Nederland gaat aanbieden. Het antwoord komt van de Nederlandse persvoorlichting van Viaplay die na vragen van Totaal TV laat weten dat Viaplay in Nederland content in HD-kwaliteit gaat aanbieden. "Geen 4K, alles in HD", luidt het antwoord.

   

  Goedkoper abonnement

  NENT hanteert voor het Nederlandse Viaplay-abonnement een prijsstelling van €13,99 per maand. Dit abonnement kan niet alleen direct bij Viaplay maar ook via enkele partners gekocht worden. In ieder geval met VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN is een partnerschap overeengekomen. Het is mogelijk dat het Viaplay-abonnement via de partners goedkoper wordt – of mogelijk zelfs gratis – als meerdere abonnementen voor vaste en mobiele diensten bij elkaar opgestapeld worden. VodafoneZiggo en KPN maken op een later tijdstip bekend hoe het Viaplay-abonnement aan eigen klanten aangeboden gaat worden.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstcontentbeeldkwaliteit4KUltra HDHDFormule 1Premier Leaguevoetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)