Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay niet in 4K Ultra HD in Nederland: alleen content in HD

  Viaplay gaat de content na de marktintroductie niet in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit aanbieden. De nieuwe streamingdienst begint op 1 maart in Nederland.
  Jarco Kriek
  9 december 2021
  comments 10
  Viaplay niet in 4K Ultra HD in Nederland: alleen content in HD
  Foto Getty Images

  Nordic Entertainment Group (NENT) biedt de eigen streamingdienst via enkele apparaten op de Scandinavische thuismarkt wel deels in 4K Ultra HD aan. Het gaat hierbij onder meer om Formule 1-uitzendingen en wedstrijden uit de Engelse voetbalcompetitie Premier League. Zowel Formule 1 als Premier League zijn nu nog bij Ziggo Sport te bekijken. Maar beide sporten maken na afloop van het lopende seizoen de overstap van Ziggo Sport naar Viaplay. Voor Ziggo-klanten die Mediabox Next gebruiken, betekent dit dus dubbele pijn. Ze moeten naar verwachting meer gaan betalen om Formule 1 en Premier League te volgen en moeten dit ook niet in 4K Ultra HD doen.

   

  Alleen HD

  Bij de perspresentatie van Viaplay werd niet duidelijk of de streamingdienst content in 4K in Nederland gaat aanbieden. Het antwoord komt van de Nederlandse persvoorlichting van Viaplay die na vragen van Totaal TV laat weten dat Viaplay in Nederland content in HD-kwaliteit gaat aanbieden. "Geen 4K, alles in HD", luidt het antwoord.

   

  Goedkoper abonnement

  NENT hanteert voor het Nederlandse Viaplay-abonnement een prijsstelling van €13,99 per maand. Dit abonnement kan niet alleen direct bij Viaplay maar ook via enkele partners gekocht worden. In ieder geval met VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN is een partnerschap overeengekomen. Het is mogelijk dat het Viaplay-abonnement via de partners goedkoper wordt – of mogelijk zelfs gratis – als meerdere abonnementen voor vaste en mobiele diensten bij elkaar opgestapeld worden. VodafoneZiggo en KPN maken op een later tijdstip bekend hoe het Viaplay-abonnement aan eigen klanten aangeboden gaat worden.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplaystreamingdienstcontentbeeldkwaliteit4KUltra HDHDFormule 1Premier Leaguevoetbal

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)