Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay nu al duurder: prijsverhoging zes euro binnen half jaar

  Viaplay berekent de nieuwe abonnementsprijs vanaf vandaag al door na nieuwe abonnees. De prijsverhoging is dus eerder ingevoerd dan vooraf werd aangekondigd.
  Jarco Kriek
  25 januari 2023
  comments 7
  Viaplay nu al duurder: prijsverhoging zes euro binnen half jaar

  Wie op dit moment als nieuwe abonnee een abonnement bij Viaplay" target="_blank">Viaplay afsluit, betaalt per direct de nieuwe prijs van €15,99 per maand. Dit blijkt uit onderzoek van Streamwijzer. Wie bijvoorbeeld het hele komende seizoen Formule 1 wil zien via Viaplay kan dus maar liefst €5,50 per maand besparen door een jaarabonnement te nemen. Viaplay heeft een aanbieding waarbij een jaarabonnement tegen een bedrag van €10,49 per maand gekocht kan worden.

   

  Verlenging

  Streamwijzer meldt tevens dat de prijsverhoging bij een jaarabonnement – van €10,49 naar €12,79 per maand – op 2 maart wordt doorgevoerd. Dit zou betekenen dat huidige jaarabonnees die dit abonnement vóór de start van de streamingdienst op 1 maart 2022 hebben afgesloten nog gebruik kunnen maken van een nieuw jaarabonnement tegen het huidige lagere tarief. Viaplay heeft daarnaast op een vraag van een bestaande abonnee gehint op een mogelijke nieuwe ‘Formule 1-actie’ op een bepaald moment in februari.

   

  Aankondiging

  Volgens de Nederlandse regelgeving moet Viaplay zijn abonnees een maand van tevoren op de hoogte brengen van een hogere abonnementsprijs. Als Viaplay - zoals eerder aan Streamwijzer bevestigd - de abonnementsprijs vanaf 28 februari wil verhogen, dan moet het de eerste groep abonnees daarvan de komende dagen op de hoogte brengen. Dat Viaplay ook voor alle bestaande abonnees de prijs gaat verhogen, blijkt uit de aankondiging van de prijsverhoging door Ziggo en KPN die Viaplay-abonnementen wederverkopen.

   

  Fors duurder

  Na de marktintroductie in maart 2022 is de abonnementsprijs van Viaplay voor Nederlanders die direct bij deze streamingdienst een maandabonnement hebben afgesloten significant gestegen. In de periode tot 1 augustus berekende Viaplay een introductietarief van €9,99 per maand. Daarna werd €13,99 in rekening gebracht. Dit wordt nu verhoogd naar €15,99. Binnen een jaar tijd is de prijs van het maandabonnement dus met maar liefst zes euro per maand omhoog gegaan.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)