Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay nu al duurder: prijsverhoging zes euro binnen half jaar

  Viaplay berekent de nieuwe abonnementsprijs vanaf vandaag al door na nieuwe abonnees. De prijsverhoging is dus eerder ingevoerd dan vooraf werd aangekondigd.
  Jarco Kriek
  25 januari 2023
  comments 7
  Viaplay nu al duurder: prijsverhoging zes euro binnen half jaar

  Wie op dit moment als nieuwe abonnee een abonnement bij Viaplay afsluit, betaalt per direct de nieuwe prijs van €15,99 per maand. Dit blijkt uit onderzoek van Streamwijzer. Wie bijvoorbeeld het hele komende seizoen Formule 1 wil zien via Viaplay kan dus maar liefst €5,50 per maand besparen door een jaarabonnement te nemen. Viaplay heeft een aanbieding waarbij een jaarabonnement tegen een bedrag van €10,49 per maand gekocht kan worden.

   

  Verlenging

  Streamwijzer meldt tevens dat de prijsverhoging bij een jaarabonnement – van €10,49 naar €12,79 per maand – op 2 maart wordt doorgevoerd. Dit zou betekenen dat huidige jaarabonnees die dit abonnement vóór de start van de streamingdienst op 1 maart 2022 hebben afgesloten nog gebruik kunnen maken van een nieuw jaarabonnement tegen het huidige lagere tarief. Viaplay heeft daarnaast op een vraag van een bestaande abonnee gehint op een mogelijke nieuwe ‘Formule 1-actie’ op een bepaald moment in februari.

   

  Aankondiging

  Volgens de Nederlandse regelgeving moet Viaplay zijn abonnees een maand van tevoren op de hoogte brengen van een hogere abonnementsprijs. Als Viaplay - zoals eerder aan Streamwijzer bevestigd - de abonnementsprijs vanaf 28 februari wil verhogen, dan moet het de eerste groep abonnees daarvan de komende dagen op de hoogte brengen. Dat Viaplay ook voor alle bestaande abonnees de prijs gaat verhogen, blijkt uit de aankondiging van de prijsverhoging door Ziggo en KPN die Viaplay-abonnementen wederverkopen.

   

  Fors duurder

  Na de marktintroductie in maart 2022 is de abonnementsprijs van Viaplay voor Nederlanders die direct bij deze streamingdienst een maandabonnement hebben afgesloten significant gestegen. In de periode tot 1 augustus berekende Viaplay een introductietarief van €9,99 per maand. Daarna werd €13,99 in rekening gebracht. Dit wordt nu verhoogd naar €15,99. Binnen een jaar tijd is de prijs van het maandabonnement dus met maar liefst zes euro per maand omhoog gegaan.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview