Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay omarmt na Max Verstappen nu ook Nyck de Vries

  Viaplay wil in Nederland het belangrijkste honk voor de Formule1-liefhebber zijn. Niet alleen met live verslaggeving, maar ook met documentaires.
  Jarco Kriek
  21 februari 2023
  comments 0
  Viaplay omarmt na Max Verstappen nu ook Nyck de Vries
  Foto Getty Images

  Nadat Viaplay eerder documentaires over wereldkampioen en destijds enige Nederlandse coureur Max Verstappen in het contentaanbod heeft opgenomen, is nu ook de eerste documentaire over Nyck de Vries verschenen. De Vries is vanaf 3 maart bij het begin van eerste vrije training van de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen 2023 officieel de tweede Nederlandse coureur in de koningsklasse van de autosport. Met aanvullende content zoals documentaires en studioprogramma's rondom de Formule 1 onderscheidt Viaplay zich van de goedkopere concurrent F1 TV Pro.

   

  Voorbereiding

  In de Viaplay-documentaire Durf te dromen vertelt Nyck de Vries in Dubai over zijn weg die naar het felbegeerde Formule 1-stoeltje leidde. In de documentaire – die vanaf vandaag bij de streamingdienst te zien is - vertelt de 28-jarige Nederlander over bijzondere hoogtepunten, maar ook flinke tegenslagen.

   

  De weg naar succes

  De Vries duikt in het verleden en gaat terug naar zijn allereerste keer in een kart, blikt terug op de overstap naar de formulewagens en staat stil bij een aantal sleutelmomenten in zijn loopbaan: kiezen voor Plan B en zekerheid, of risico's nemen en blijven hopen op een stoeltje in de Formule 1? Ook geeft hij de camera's van Viaplay toegang tot zijn trainingskamp, waar hij zich tijdens de winterstop fysiek heeft voorbereid op zijn debuutseizoen in de Formule 1. Daar vertelt hij ook over de totstandkoming van het contract met AlphaTauri en blikt hij uitgebreid vooruit op zijn debuutseizoen bij de renstal uit Faenza. Hoe voelt het voor hem om deel uit te maken van de Red Bull-familie, en waar kijkt hij het meeste naar uit in 2023?

   

  Kennismaken

  Marco Zwaneveld, Head of Sports van Viaplay Nederland: "Aan de vooravond van het nieuwe seizoen willen we de kijkers graag kennis laten maken met de nieuwe Nederlandse Formule 1-coureur. Hij heeft een lang en uniek traject doorlopen om zijn droom waar te maken. Iedereen zal na afloop van Durf te dromen op een nog positievere manier naar Nyck kijken."

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1documentaireNyck de Vries

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)