Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay omarmt na Max Verstappen nu ook Nyck de Vries

  Viaplay wil in Nederland het belangrijkste honk voor de Formule1-liefhebber zijn. Niet alleen met live verslaggeving, maar ook met documentaires.
  Jarco Kriek
  21 februari 2023
  comments 0
  Viaplay omarmt na Max Verstappen nu ook Nyck de Vries
  Foto Getty Images

  Nadat Viaplay eerder documentaires over wereldkampioen en destijds enige Nederlandse coureur Max Verstappen in het contentaanbod heeft opgenomen, is nu ook de eerste documentaire over Nyck de Vries verschenen. De Vries is vanaf 3 maart bij het begin van eerste vrije training van de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen 2023 officieel de tweede Nederlandse coureur in de koningsklasse van de autosport. Met aanvullende content zoals documentaires en studioprogramma's rondom de Formule 1 onderscheidt Viaplay zich van de goedkopere concurrent F1 TV Pro.

   

  Voorbereiding

  In de Viaplay-documentaire Durf te dromen vertelt Nyck de Vries in Dubai over zijn weg die naar het felbegeerde Formule 1-stoeltje leidde. In de documentaire – die vanaf vandaag bij de streamingdienst te zien is - vertelt de 28-jarige Nederlander over bijzondere hoogtepunten, maar ook flinke tegenslagen.

   

  De weg naar succes

  De Vries duikt in het verleden en gaat terug naar zijn allereerste keer in een kart, blikt terug op de overstap naar de formulewagens en staat stil bij een aantal sleutelmomenten in zijn loopbaan: kiezen voor Plan B en zekerheid, of risico's nemen en blijven hopen op een stoeltje in de Formule 1? Ook geeft hij de camera's van Viaplay toegang tot zijn trainingskamp, waar hij zich tijdens de winterstop fysiek heeft voorbereid op zijn debuutseizoen in de Formule 1. Daar vertelt hij ook over de totstandkoming van het contract met AlphaTauri en blikt hij uitgebreid vooruit op zijn debuutseizoen bij de renstal uit Faenza. Hoe voelt het voor hem om deel uit te maken van de Red Bull-familie, en waar kijkt hij het meeste naar uit in 2023?

   

  Kennismaken

  Marco Zwaneveld, Head of Sports van Viaplay Nederland: "Aan de vooravond van het nieuwe seizoen willen we de kijkers graag kennis laten maken met de nieuwe Nederlandse Formule 1-coureur. Hij heeft een lang en uniek traject doorlopen om zijn droom waar te maken. Iedereen zal na afloop van Durf te dromen op een nog positievere manier naar Nyck kijken."

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1documentaireNyck de Vries

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)