Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay onder vergrootglas bij BNNVARA Kassa na klachtenregen

  Het lijkt erop dat Viaplay door consumentenplatforms wordt gedwongen een actievere houding aan te nemen bij de afhandeling van klachten van abonnees.
  Jarco Kriek
  24 mei 2022
  comments 3
  Viaplay onder vergrootglas bij BNNVARA Kassa na klachtenregen
  Foto Getty Images

  Dit weekend tikte de Consumentenbond Viaplay al op de vingers. De ophef in diverse media heeft het BNNVARA consumentenprogramma Kassa doen besluiten om de huidige situatie bij Viaplay onder een vergrootglas te leggen. Kassa roept Viaplay-abonnees die klachten over de streamingdienst hebben deze bij de redactie te melden. Dit kan onder meer door een het plaatsen van een bericht op het Kassa-forum of een mail naar kassa@bnnvara.nl te sturen. Het verzoek van het consumentenprogramma is om bij deze mail het eigen telefoonnummer te vermelden.

   

  ‘Eigen schuld’

  Er zijn vooral klachten van technische aard over Viaplay. De dienst valt bij een deel van de abonnees regelmatig uit of hapert. In sommige gevallen is Viaplay voor hen zelfs helemaal niet bereikbaar. Ook zijn er op sociale media veel klachten te lezen over tegenvallende beeldkwaliteit. Er zijn echter ook abonnees die geen problemen ondervinden bij gebruik van de streamingdienst, noch last van tegenvallende beeldkwaliteit hebben. Leidinggevenden van het Zweedse moederbedrijf Viaplay Group – voorheen Nordic Entertainment Group (NENT) - legden tot op heden de schuld en oorzaak van de technische problemen bij internetaanbieders en gebruikers van de streamingdienst. Zij hebben hun zaakjes volgens de Zweedse eigenaar niet op orde.

   

  Providers

  Of dit echt het geval is, moet nog worden bezien. Aanbieders van tv en internet zoals Ziggo en KPN waarschuwden Viaplay Group al vóór de marktintroductie van Viaplay in Nederland voor de mogelijke gevaren van het uitsluitend online en via een streamingdienst aanbieden van belangrijke rechtstreekse sportwedstrijden. Door het succes van Max Verstappen wordt de Formule 1 in 2022 op veel momenten zelfs beter bekeken dan het Eredivisievoetbal. Mede op aandringen van de aanbieders ging Viaplay overstag en werd besloten tot augustus Formule 1 bij een aantal tv-providers via een lineair kanaal te verspreiden. Mocht dit lineaire kanaal na de zomerstop van de Formule 1 niet worden voortgezet, dan neemt de drukte bij streamingdienst alleen maar toe. Dit vergroot de kans op nog meer technische storingen.

  ViaplayViaplay GrouponlinestreamingdienststoringFormule 1BNNVARAKassaConsumentenbond

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)