Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay ontkent mogelijke prijsverhoging in Nederland niet

  Viaplay schept geen duidelijkheid over een mogelijk aanstaande prijsverhoging van het Nederlandse abonnement. Dit blijkt uit antwoorden op vragen die door Totaal TV zijn gesteld.
  Jarco Kriek
  21 juli 2022
  comments 4
  Viaplay ontkent mogelijke prijsverhoging in Nederland niet
  Foto Getty Images

  Deze week werd duidelijk dat Viaplay klanten die een nieuw abonnement afsluiten via een Apple-apparaat zoals iPad of Apple TV een hoger maandbedrag gaat berekenen. Na een kennismakingperiode van zes maanden zou Viaplay per maand €15,99 gaan kosten. De hogere prijs zou dan gelden vanaf begin 2023, precies een jaar na de marktintroductie van Viaplay in Nederland.

   

  Wirwar aan tarieven

  De maandprijs van €15,99 is twee euro hoger dan de officiële maandprijs die Viaplay voor de Nederlandse markt communiceert. De meeste Nederlanders betalen tot het einde van dit jaar minder als ze hun het abonnement hebben afgesloten via Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway. Ook als voor Nederlandse lancering een pre-order jaarabonnement is gekozen, is de prijs van 99 euro lager dan bij de officiële maandprijs.

   

  Problemen

  Een mogelijke prijsverhoging ligt gevoelig in Nederland. Viaplay heeft te kampen met aanhoudende klachten over beeldstoring. Het bedrijf wordt op verzoek van ACM nauwlettend in de gaten gehouden door de Zweedse toezichthouder en maakte onlangs een knieval voor Consumentenbond, waarbij het bedrijf beloofde klagende klanten te gaan compenseren. Als klap op de vuurpijl blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper dat de helft van de huidige klanten overweegt het abonnement niet voort te zetten.

   

  Geen ontkenning

  Het is daarom opvallend dat Viaplay de mogelijke prijsverhoging binnen of na zes maanden niet ontkent. Een woordvoerster van de streamingdienst laat Totaal TV desgevraagd het volgende weten: “Weet dat als Viaplay ooit prijzen zal veranderen zij dat hun klanten op tijd zullen laten weten.” Kortom, Viaplay-abonnees blijven nog enige tijd in onduidelijkheid over een mogelijke prijsverhoging, die wellicht al eerder dan gewenst is uitgelekt via de apps van Apple.

  ViaplayViaplay Groupstreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)