Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay ontkent mogelijke prijsverhoging in Nederland niet

  Viaplay schept geen duidelijkheid over een mogelijk aanstaande prijsverhoging van het Nederlandse abonnement. Dit blijkt uit antwoorden op vragen die door Totaal TV zijn gesteld.
  Jarco Kriek
  21 july 2022
  comments 4
  Viaplay ontkent mogelijke prijsverhoging in Nederland niet
  Foto Getty Images

  Deze week werd duidelijk dat Viaplay klanten die een nieuw abonnement afsluiten via een Apple-apparaat zoals iPad of Apple TV een hoger maandbedrag gaat berekenen. Na een kennismakingperiode van zes maanden zou Viaplay per maand €15,99 gaan kosten. De hogere prijs zou dan gelden vanaf begin 2023, precies een jaar na de marktintroductie van Viaplay in Nederland.

   

  Wirwar aan tarieven

  De maandprijs van €15,99 is twee euro hoger dan de officiële maandprijs die Viaplay voor de Nederlandse markt communiceert. De meeste Nederlanders betalen tot het einde van dit jaar minder als ze hun het abonnement hebben afgesloten via Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway. Ook als voor Nederlandse lancering een pre-order jaarabonnement is gekozen, is de prijs van 99 euro lager dan bij de officiële maandprijs.

   

  Problemen

  Een mogelijke prijsverhoging ligt gevoelig in Nederland. Viaplay heeft te kampen met aanhoudende klachten over beeldstoring. Het bedrijf wordt op verzoek van ACM nauwlettend in de gaten gehouden door de Zweedse toezichthouder en maakte onlangs een knieval voor Consumentenbond, waarbij het bedrijf beloofde klagende klanten te gaan compenseren. Als klap op de vuurpijl blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper dat de helft van de huidige klanten overweegt het abonnement niet voort te zetten.

   

  Geen ontkenning

  Het is daarom opvallend dat Viaplay de mogelijke prijsverhoging binnen of na zes maanden niet ontkent. Een woordvoerster van de streamingdienst laat Totaal TV desgevraagd het volgende weten: “Weet dat als Viaplay ooit prijzen zal veranderen zij dat hun klanten op tijd zullen laten weten.” Kortom, Viaplay-abonnees blijven nog enige tijd in onduidelijkheid over een mogelijke prijsverhoging, die wellicht al eerder dan gewenst is uitgelekt via de apps van Apple.

  ViaplayViaplay Groupstreamingdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Reizen Waes Wereldsteden

  Reizen Waes Wereldsteden
  NPO 3 om 20:19 uur
  Tom Waes sluit het seizoen af in ­Mexico-Stad, de ruim 22 miljoen inwoners tellende metropool die in de jaren negentig werd gemangeld door (drugs)criminaliteit, corruptie en vervuiling. Inmiddels is de bezem door de stad gejaagd en is deze uitgegroeid tot een van de meest progessieve plekken van Latijns-Amerika.

  TV-TIP Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

  Floortje Naar Het Einde Van De Wereld
  NPO 1 om 20:24 uur
  Floortje vertrekt naar het verre Papoea Nieuw Guinea. Hier werken Floris van den Berg en zijn vriendin Jorieke in een ziekenhuis in het plaatsje Kikori. Onder primitieve omstandigheden proberen deze Nederlandse expeditie- en tropenartsen alle mensen uit de omgeving de medische zorg te geven die ze nodig hebben.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)