Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wordt wakker en reageert op klachten

  Viaplay is vanmiddag opeens begonnen met het reageren op de klachten van Nederlandse abonnees. Deze hebben vooral betrekking op de live Formule 1-uitzendingen.
  Jarco Kriek
  23 mei 2022
  comments 5
  Viaplay wordt wakker en reageert op klachten
  Foto Getty Images

  De plotselinge ommezwaai van Viaplay komt na publicaties bij diverse Nederlandse media - waaronder Totaal TV - over het oorverdovende zwijgen van de streamingdienst na klachten, aanhoudende technische storingen en toenemende kritiek over het commentaar bij de Formule 1-uitzendingen. In het kader van een groot vervolgartikel dat later deze week wordt gepubliceerd stelde Totaal TV een reeks vragen aan de leiding van Viaplay om hen de kans te bieden weerwoord te geven. Een aantal van deze vragen – die overigens nog niet inhoudelijk door Viaplay zijn beantwoord – ging over de slechte recensies van Nederlandse abonnees bij beoordelingssite TrustPilot.

   

  Viaplay actief

  Het is opvallend dat Viaplay vanmiddag rond 16.00 uur begonnen is met het reageren op klachten die op TrustPilot zijn geplaatst. Daarbij wordt onder meer de mogelijkheid aangestipt om via chat of e-mail klachten direct bij Viaplay te melden. Ook opvallend is dat de reacties in de Engelse taal worden geplaatst en afkomstig zijn van de Scandinavische klantenservice. Het is op dit moment nog niet bekend of Viaplay ook gaat reageren op de inmiddels meer dan 400 klachten die op het klachtenplatform Klachtenkompas van Consumentenbond zijn geplaatst.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Kritiek

  Uit de eerste reacties op de kritiek blijkt dat Viaplay zegt zelf wel tevreden te zijn over de tot nu toe uitgezonden Formule 1-verslagen en het commentaar bij de vrije trainingen, kwalificaties en races.

  ViaplayViaplay GroupstoringklachtenFormule 1ConsumentenbondTrustPilot

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)