Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wordt wakker en reageert op klachten

  Viaplay is vanmiddag opeens begonnen met het reageren op de klachten van Nederlandse abonnees. Deze hebben vooral betrekking op de live Formule 1-uitzendingen.
  Jarco Kriek
  23 may 2022
  comments 5
  Viaplay wordt wakker en reageert op klachten
  Foto Getty Images

  De plotselinge ommezwaai van Viaplay komt na publicaties bij diverse Nederlandse media - waaronder Totaal TV - over het oorverdovende zwijgen van de streamingdienst na klachten, aanhoudende technische storingen en toenemende kritiek over het commentaar bij de Formule 1-uitzendingen. In het kader van een groot vervolgartikel dat later deze week wordt gepubliceerd stelde Totaal TV een reeks vragen aan de leiding van Viaplay om hen de kans te bieden weerwoord te geven. Een aantal van deze vragen – die overigens nog niet inhoudelijk door Viaplay zijn beantwoord – ging over de slechte recensies van Nederlandse abonnees bij beoordelingssite TrustPilot.

   

  Viaplay actief

  Het is opvallend dat Viaplay vanmiddag rond 16.00 uur begonnen is met het reageren op klachten die op TrustPilot zijn geplaatst. Daarbij wordt onder meer de mogelijkheid aangestipt om via chat of e-mail klachten direct bij Viaplay te melden. Ook opvallend is dat de reacties in de Engelse taal worden geplaatst en afkomstig zijn van de Scandinavische klantenservice. Het is op dit moment nog niet bekend of Viaplay ook gaat reageren op de inmiddels meer dan 400 klachten die op het klachtenplatform Klachtenkompas van Consumentenbond zijn geplaatst.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Kritiek

  Uit de eerste reacties op de kritiek blijkt dat Viaplay zegt zelf wel tevreden te zijn over de tot nu toe uitgezonden Formule 1-verslagen en het commentaar bij de vrije trainingen, kwalificaties en races.

  ViaplayViaplay GroupstoringklachtenFormule 1ConsumentenbondTrustPilot

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)