Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wordt wakker en reageert op klachten

  Viaplay is vanmiddag opeens begonnen met het reageren op de klachten van Nederlandse abonnees. Deze hebben vooral betrekking op de live Formule 1-uitzendingen.
  Jarco Kriek
  23 mei 2022
  comments 5
  Viaplay wordt wakker en reageert op klachten
  Foto Getty Images

  De plotselinge ommezwaai van Viaplay komt na publicaties bij diverse Nederlandse media - waaronder Totaal TV - over het oorverdovende zwijgen van de streamingdienst na klachten, aanhoudende technische storingen en toenemende kritiek over het commentaar bij de Formule 1-uitzendingen. In het kader van een groot vervolgartikel dat later deze week wordt gepubliceerd stelde Totaal TV een reeks vragen aan de leiding van Viaplay om hen de kans te bieden weerwoord te geven. Een aantal van deze vragen – die overigens nog niet inhoudelijk door Viaplay zijn beantwoord – ging over de slechte recensies van Nederlandse abonnees bij beoordelingssite TrustPilot.

   

  Viaplay actief

  Het is opvallend dat Viaplay vanmiddag rond 16.00 uur begonnen is met het reageren op klachten die op TrustPilot zijn geplaatst. Daarbij wordt onder meer de mogelijkheid aangestipt om via chat of e-mail klachten direct bij Viaplay te melden. Ook opvallend is dat de reacties in de Engelse taal worden geplaatst en afkomstig zijn van de Scandinavische klantenservice. Het is op dit moment nog niet bekend of Viaplay ook gaat reageren op de inmiddels meer dan 400 klachten die op het klachtenplatform Klachtenkompas van Consumentenbond zijn geplaatst.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Kritiek

  Uit de eerste reacties op de kritiek blijkt dat Viaplay zegt zelf wel tevreden te zijn over de tot nu toe uitgezonden Formule 1-verslagen en het commentaar bij de vrije trainingen, kwalificaties en races.

  ViaplayViaplay GroupstoringklachtenFormule 1ConsumentenbondTrustPilot

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)