Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay ook in Nederland met kaasschaaf langs aanbod

  De bezuinigingen die het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group vanwege de slechte resultaten en vooruitzichten moet maken, treft ook de Nederlandse abonnees.
  Jarco Kriek
  8 juli 2023
  comments 0
  Viaplay ook in Nederland met kaasschaaf langs aanbod
  Foto Getty Images

  Viaplay Group ziet Nederland nog steeds als een van de belangrijkste landen binnen de internationale divisie, maar het Zweedse bedrijf gaat ook in ons land bezuinigen. Het gaat vooralsnog om Nederlandse dramaseries die door Viaplay Group zijn besteld bij diverse producenten, waaronder EndemolShine. Onder de afgezegde producties zijn een serie over de vuurwerkramp in Enschede, een serie of de moord op Marianne Vaatstra en een prestigeproject met een serie geschreven door de populaire schrijfster Saskia Noort. De betrokken producenten hadden al het nodige geld in de series geïnvesteerd.

   

  Meer in aantocht

  Het lijkt niet de enige bezuiniging te zijn die in Nederland door Viaplay Group wordt doorgevoerd. Er komen nog meer wijzigingen aan. Bijvoorbeeld ook de personele bezetting in Nederland. Of er bij de bezuiniging ook gesneden gaat worden in het Nederlandse sportaanbod is onduidelijk. Er zijn groeiende geruchten dat Viaplay zou overwegen de dure Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 eerder van de hand te doen. Dat dit echt gebeurt lijkt onwaarschijnlijk, omdat hiermee het fundament onder de Nederlandse tak wegvalt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstseriescontentbezuiniging

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview