Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay ook in Nederland met kaasschaaf langs aanbod

  De bezuinigingen die het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group vanwege de slechte resultaten en vooruitzichten moet maken, treft ook de Nederlandse abonnees.
  Jarco Kriek
  8 juli 2023
  comments 0
  Viaplay ook in Nederland met kaasschaaf langs aanbod
  Foto Getty Images

  Viaplay Group ziet Nederland nog steeds als een van de belangrijkste landen binnen de internationale divisie, maar het Zweedse bedrijf gaat ook in ons land bezuinigen. Het gaat vooralsnog om Nederlandse dramaseries die door Viaplay Group zijn besteld bij diverse producenten, waaronder EndemolShine. Onder de afgezegde producties zijn een serie over de vuurwerkramp in Enschede, een serie of de moord op Marianne Vaatstra en een prestigeproject met een serie geschreven door de populaire schrijfster Saskia Noort. De betrokken producenten hadden al het nodige geld in de series geïnvesteerd.

   

  Meer in aantocht

  Het lijkt niet de enige bezuiniging te zijn die in Nederland door Viaplay Group wordt doorgevoerd. Er komen nog meer wijzigingen aan. Bijvoorbeeld ook de personele bezetting in Nederland. Of er bij de bezuiniging ook gesneden gaat worden in het Nederlandse sportaanbod is onduidelijk. Er zijn groeiende geruchten dat Viaplay zou overwegen de dure Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 eerder van de hand te doen. Dat dit echt gebeurt lijkt onwaarschijnlijk, omdat hiermee het fundament onder de Nederlandse tak wegvalt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstseriescontentbezuiniging

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)