Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay op voorhand in trek: 2 miljoen abonnees mogelijk

  Nederlanders kijken met interesse uit naar de komst Viaplay. De streamingdienst begint naar verwachting in januari met het leveren van diensten in Nederland.
  Jarco Kriek
  18 november 2021
  comments 13
  Viaplay op voorhand in trek: 2 miljoen abonnees mogelijk

  Nordic Entertainment Group (NENT) gebruikt Formule 1 om Viaplay" target="_blank">Viaplay in Nederland in de markt te zetten. Nu Max Verstappen een dominante rol speelt in het F1-landschap kijken steeds meer Nederlanders naar deze autosport. Ziggo Sport zendt nog drie races live uit en daarna verkassen de uitzendrechten naar Viaplay. De afgelopen races kijken meer dan 2,5 miljoen Nederlanders naar Formule 1 bij Ziggo Sport. Daarvan kijkt driekwart gratis via het alleen bij Ziggo beschikbare digitale basiskanaal Ziggo Sport. Wie via KPN, Canal Digitaal, T-Mobile of een andere distributeur kijkt, dient een betaalabonnement van Ziggo Sport Totaal te kopen. Het is voor NENT vooral belangrijk of de huidige Ziggo-klanten die ‘gratis’ Formule 1 kijken, bereid zijn een abonnement te kopen voor het volgen van de koningsklasse van de autosport.

   

  Drie op de tien

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat dertig procent van de Nederlanders overweegt een abonnement van Viaplay te kopen. Een marktonderzoeker stelde de vraag aan 1000 respondenten. Bij mensen die twijfelden, speelde vooral onduidelijkheid over abonnementsprijs en content een belangrijke rol. Naast sport – onder meer Formule 1, Bundesliga voetbal, darts en vanaf volgend seizoen Premier League voetbal – gaat Viaplay ook entertainment leveren. Zo heeft NENT inmiddels meer dan zestig titels eigen en dus exclusieve content onder de naam Viaplay Originals. Hieronder bevindt zich hoogwaardig aangeschreven Scandinavisch content. NENT wil ook amusementsprogramma’s en realityseries speciaal voor de Nederlandse markt laten maken.

   

  Zesde plek

  Als drie op de tien Nederlanders echt een Viaplay-abonnement gaat kopen dan komt het abonnee-aantal boven de twee miljoen uit. In dat geval is Viaplay in een klap na Netflix de nummer twee op de Nederlandse streamingmarkt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat vijf procent van de ondervraagden nu al zeker weet dat het een Viaplay-abonnement gaat kopen. Hiermee komt het abonnee-aantal in ieder geval op rond 350.000 uit. Viaplay stapt met dit aantal in als nummer zes op de Nederlandse markt. Het moet Netflix (42 procent), Videoland (15 procent), Disney+ (10 procent), Amazon Prime Video (8 procent) en NPO Plus (6 procent) dan voor zich laten gaan.

   

  Uitzendrechten

  Met een marktaandeel van vijf procent is Viaplay in Nederland niet kostendekkend. NENT heeft dure uitzendrechten voor de Nederlandse variant van de streamingdienst gekocht. Alleen al voor Formule 1 betaalt NENT de komende drie jaar 35 miljoen euro per seizoen. Ook voor de langdurige rechten van Bundesliga, Premier League en PDC Darts heeft NENT een bedrag betaald dat boven de tot nu toe geldende Nederlandse marktprijs lag. Het eerst jaar worden deze kosten onder de post marketing in de boeken geplaatst. Om break-even te spelen moet Viaplay een marktaandeel van tussen 15 en 20 procent weten te bereiken.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayuitzendrechtenFormule 1voetbalPremier LeagueBundesligaPDC Dartsstreamingdienstabonnementmarktaandeel

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)