Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay opent klachtenportaal voor Nederlandse abonnees

  Viaplay vraagt Nederlandse abonnees met klachten over de streamingdienst zich direct bij het Zweedse bedrijf te melden.
  Jarco Kriek
  31 mei 2022
  comments 2
  Viaplay opent klachtenportaal voor Nederlandse abonnees

  Viaplay wordt onder meer door Consumentenbond en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) op de vingers getikt vanwege de slechte bereikbaarheid van de klantenservice. Woordvoerster Roberta Alenius van Viaplay Group laat aan Totaal TV weten dat Nederlandse klanten direct bij het bedrijf klachten over de streamingdienst kunnen melden via internet. Dit kan via de helppagina: https://help.viaplay.com/nl/

   

  Veel klachten

  Viaplay is op dit moment drie maanden op de Nederlandse markt actief. In deze drie maanden is Viaplay de snelst groeiende streamingdienst in ons land. Het Zweedse bedrijf noemt zelf geen abonneecijfers, maar analisten schatten dat tussen de 600.000 en 700.000 Nederlanders in deze korte tijd een abonnement hebben afgesloten. Met een entertainmentaanbod van films, series en documentaires is Viaplay in principe meer dan een sportstreamingdienst, maar het overgrote deel van de huidige abonnees nam het abonnement om live naar de Formule 1 te kunnen kijken. En juist bij het live verslag van de Formule 1 gaat het bij een deel van de abonnees keer op keer mis. Ze klagen over een beeldkwaliteit die onderdoet voor het door Viaplay gegarandeerde Full HD 1080p. Ook wordt er melding gemaakt van beeldhaperingen en in enkele gevallen zelfs het volledig uitvallen van de stream. Daarnaast wordt er veel geklaagd over de kwaliteit en kundigheid van het commentaar bij de Formule 1 - iets dat overigens een kwestie van persoonlijke voorkeur is en niet door Consumentenbond en ACM wordt meegenomen.

   

  Lange termijn

  Roberta Alenius laat weten dat Viaplay erg blij is om in Nederland met de streamingdienst actief te zijn. “Wij hebben een langetermijnperspectief, zijn toegewijd aan de Nederlandse markt en werken continu aan het verbeteren van ons platform. Helaas weten we dat er klanten zijn die niet helemaal tevreden zijn en dat spijt ons zeer.” Alenius benadrukt dat alle feedback serieus wordt genomen. “Elke ontevreden klant is er één te veel, en we vragen elke Viaplay-klant die problemen heeft ondervonden om rechtstreeks contact met ons op te nemen via de helppagina zodat we dit verder kunnen onderzoeken.”

   

  Transparant

  “We werken er hard aan om iedereen een geweldige kijkervaring te bieden en zullen dat blijven doen. Als het gaat om de prestaties van ons platform zijn we volledig transparant en gebruiken we duidelijke in-app-meldingen om real-time updates over onze service te geven”, sluit Alenius haar reactie aan Totaal TV af.

   

  ViaplayViaplay GroupstoringbeeldkwaliteitabonnementConsumentenbondAutoriteit Consument & MarktACM

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)