Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay passeert Rob Kamphues en kiest voor Amber Brantsen

  Dat Viaplay bij Formule 1-uitzendingen geen kopie van Ziggo Sport wil maken, blijkt uit het aantrekken van Amber Brantsen als presentatrice van het studioprogramma.
  Jarco Kriek
  15 november 2021
  comments 3
  Viaplay passeert Rob Kamphues en kiest voor Amber Brantsen

  Bij Ziggo Sport is Rob Kamphues sinds jaar en dag de presentator van alle studioprogramma’s die de sportzender rond de Formule 1 maakt. Maar Nordic Entertainment Group (NENT) kiest voor een fris en nieuw gezicht als host voor de Formule 1-uitzendingen van Viaplay. Amber Brantsen maakt namelijk de overstap van NOS naar Viaplay. Brantsen is nieuwslezeres bij de publieke omroep en treedt op 1 december in dienst bij Viaplay. Dat NENT kiest voor Brantsen komt niet als volslagen verrassing. Brantsen – die haar overstap zelf via Twitter bekendmaakte – is groot Formule 1-fan en presenteert ook een podcast over de koningsklasse van de autosport voor NOS. Brantsen begon haar loopbaan bij NOS als nieuwslezeres bij de radio en maakte in 2017 de overstap naar het tv-journaal.

   

  NENT tuigt verder op

  Het is op dit moment nog onduidelijk wie Amber Brantsen bij de studio-uitzendingen als analisten naast zich aan tafel krijgt. Al enige tijd zoemen de namen van Robert Doornbos en Tom Coronel rond. Beiden zijn op dit moment als analist actief bij het Formule 1-team van Ziggo Sport. NENT heeft met het aantrekken van Brantsen de eerste stap gezet in het samenstellen van het Formule 1-team voor de komende drie jaar. Op korte termijn wordt duidelijk wie bijvoorbeeld het commentaar gaat verzorgen en de analisten zijn. NENT maakte eerder bekend dat het met een mix van nieuwe en bekende namen de Formule 1-uitzendingen van Viaplay wil gaan inkleuren.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1Ziggo SportZiggo Sport Totaal

  Reacties

 1. Interview