Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay plaatst volkssport darts achter betaalmuur

  Het zonder extra kosten met een traditioneel tv-abonnement kijken naar darts is in Nederland voorbij. PDC Darts is namelijk na vandaag bij streamingdienst Viaplay te zien.
  Jarco Kriek
  3 januari 2022
  comments 7
  Viaplay plaatst volkssport darts achter betaalmuur
  Foto Getty Images

  De dartstoernooien van PDC werden in de afgelopen tien jaar door RTL op het open net uitgezonden. Dit betekende dat iedere Nederlander met een traditioneel tv-abonnement zonder extra kosten naar de belangrijkste darts-toernooien kon kijken. Na de finale van het WK Darts die vanavond op RTL 7 live wordt uitgezonden, verdwijnt PDC Darts achter de betaalmuur. Enkele minder belangrijke dartstoernooien - voorheen georganiseerd door British Darts Organisation (BDO) - blijven wel zonder extra te betalen op sportzender Eurosport beschikbaar.

   

  YouTube

  Viaplay begint in Nederland op 1 maart als streamingdienst. PDC dartswedstrijden die voor deze datum plaatsvinden, zullen door Viaplay vrijwel zeker gratis via YouTube aangeboden worden. Na 1 maart dient voor het bekijken van PDC Darts een Viaplay-abonnement gekocht te worden. Dit abonnement kost €13,99 per maand en biedt naast PDC Darts ook andere sporten als Formule 1 en voetbal aangevuld met entertainment hoofdzakelijk bestaand uit films en series. Het Viaplay-abonnement wordt in ieder geval ook door de providers Ziggo en KPN direct aan klanten aangeboden. Daarbij wordt door deze providers korting op dit abonnementen aangeboden naar gelang meer gekochte abonnementen op elkaar worden gestapeld.

  Nordic Entertainment GroupNENTRTLRTL 7dartsuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)