Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay plaatst volkssport darts achter betaalmuur

  Het zonder extra kosten met een traditioneel tv-abonnement kijken naar darts is in Nederland voorbij. PDC Darts is namelijk na vandaag bij streamingdienst Viaplay te zien.
  Jarco Kriek
  3 january 2022
  comments 7
  Viaplay plaatst volkssport darts achter betaalmuur
  Foto Getty Images

  De dartstoernooien van PDC werden in de afgelopen tien jaar door RTL op het open net uitgezonden. Dit betekende dat iedere Nederlander met een traditioneel tv-abonnement zonder extra kosten naar de belangrijkste darts-toernooien kon kijken. Na de finale van het WK Darts die vanavond op RTL 7 live wordt uitgezonden, verdwijnt PDC Darts achter de betaalmuur. Enkele minder belangrijke dartstoernooien - voorheen georganiseerd door British Darts Organisation (BDO) - blijven wel zonder extra te betalen op sportzender Eurosport beschikbaar.

   

  YouTube

  Viaplay begint in Nederland op 1 maart als streamingdienst. PDC dartswedstrijden die voor deze datum plaatsvinden, zullen door Viaplay vrijwel zeker gratis via YouTube aangeboden worden. Na 1 maart dient voor het bekijken van PDC Darts een Viaplay-abonnement gekocht te worden. Dit abonnement kost €13,99 per maand en biedt naast PDC Darts ook andere sporten als Formule 1 en voetbal aangevuld met entertainment hoofdzakelijk bestaand uit films en series. Het Viaplay-abonnement wordt in ieder geval ook door de providers Ziggo en KPN direct aan klanten aangeboden. Daarbij wordt door deze providers korting op dit abonnementen aangeboden naar gelang meer gekochte abonnementen op elkaar worden gestapeld.

  Nordic Entertainment GroupNENTRTLRTL 7dartsuitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview