Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Viaplay prijsverhoging niet door verlengen Formule 1 uitzendrechten

    De prijsverhoging die Viaplay volgende maand in Nederland doorvoert, komt niet door de aankomende verlenging van de uitzendrechten van Formule 1.
    Jarco Kriek
    19 april 2024
    comments 5
    Viaplay prijsverhoging niet door verlengen Formule 1 uitzendrechten
    Foto Getty Images

    Diverse media melden dat het kopen van de uitzendrechten van Formule 1 voor de periode na 2024 de oorzaak is van de prijsverhoging die Viaplay over enkele weken aan abonnees gaat doorberekenen. Dit is echter niet het geval. Viaplay kondigde de prijsverhoging al medio februari aan. Toen was het helemaal nog niet bekend of Viaplay de uitzendrechten van de Formule 1 kon verlengen.

     

    Pole position

    Viaplay lag op dat moment bij de biedingsstrijd op achterstand. Net als aan het einde van de het biedingsproces, toen het volgens ingewijden een net iets lager bedrag voor de uitzendrechten bood. VodafoneZiggo was bereid om jaarlijks meer te betalen om de Formule 1 naar Ziggo en Ziggo Sport Totaal te laten terugkeren. Dat FOM uiteindelijk toch voor Viaplay koos, heeft te maken met het open net-kanaal Viaplay TV. Ook kon FOM met Viaplay Group een pakketdeal voor meerdere landen maken. Samen met de uitzendrechten voor vier Scandinavische landen betaalt Viaplay Group volgens sportmarketeer Chris Woerts een half miljard euro voor de vijfjarige rechtenovereenkomst.

     

    Volgend jaar

    Of de nieuwe uitzendrechtendeal - waardoor de inkoopprijs van de Nederlandse rechten met 50 procent stijgt van 30 naar 45 miljoen euro per jaar -aanleiding is voor een nieuwe prijsverhoging in 2025 moet nog blijken. Door opnieuw het abonnement in prijs te verhogen, bestaat de kans dat Viaplay zich buiten de markt prijst en abonnees zullen afhaken. Viaplay is in mei met de prijsstelling van €17,99 al de duurste streamingdienst van Nederland. Ook kan Viaplay een deel van het extra geld dat voor Formule 1 wordt betaald terugverdienen met reclame-inkomsten die binnenkomen via de lineaire tv-zender Viaplay TV.

    ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhogingabonnement

    Reacties

  1. TV-TIP Signora Volpe

    Signora Volpe
    BBC First om 15:00 uur
    Sylvia Fox heeft genoeg van haar carrière als topspion en vertrekt naar Italië om wat rust te vinden. Tevergeefs, want op de bruiloft van haar nichtje verdwijnt de bruidegom, en dan wordt er ook nog een lijk in zijn tuin gevonden. Hoewel Sylvia eigenlijk een zonnige sabbatical wilde, wordt het toch weer een ‘werkvakantie’ voor de speurneus. Fans van Signora Volpe wachten een tijdje op nieuwe afleveringen. Deze zijn al opgenomen, maar wanneer ze starten is nog niet bekend.

    TV-TIP Nationale Herdenking

    Nationale Herdenking
    NPO 1 om 18:45 uur
    Op de Dam in Amsterdam leggen de koning en koningin een krans bij het Nationaal Monument, waar om 20.00 uur de jaarlijkse twee minuten stilte begint. Iets daarvoor houdt schrijver Dido Michielsen de 4 mei-­voordracht in De Nieuwe Kerk. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema spreekt dit jaar tijdens de herdenkingspechtigheid op de Dam, waar scholiere Marijn Spruit vertelt over de oorlogsgeschiedenis van haar eigen familie.

    Interview