Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay probeert gebruik VPN aan banden te leggen

  Viaplay is actief bezig om het gebruik van VPN-servers aan banden te leggen. Diverse abonnees klagen dat met een VPN-connectie het beeld zwart blijft.
  Jarco Kriek
  24 juli 2022
  comments 4
  Viaplay probeert gebruik VPN aan banden te leggen
  Foto Getty Images

  Viaplay is zeker niet de enige streamingdienst die VPN in de ban probeert te doen. Andere streamingdiensten proberen dit eveneens. Daarbij wordt vaak als reden gegeven dat partijen waarvan de uitzendrechten gekocht worden een actieve houding bij het bemoeilijken van een VPN-connectie verlangen. Rechten van vooral films, series en sportevenementen worden in vrijwel alle gevallen per land verkocht.

   

  Wetgeving

  Viaplay is op basis van Europese wetgeving verplicht om Nederlandse abonnees in alle landen van de Europese Unie (EU) toegang tot de streamingdienst te verlenen. Buiten de EU mag een streamingdienst toegang voor abonnees blokkeren. In veel gevallen proberen gebruikers die bijvoorbeeld in een land buiten de EU werken of op vakantie gaan dit verbod te omzeilen door een VPN-server te gebruiken die zich bevindt in een EU-land.

   

  Beveiliging

  Daarnaast gebruikt een groeiend aantal Nederlanders een VPN om zich veilig op het internet te kunnen bewegen. Ook wanneer in Nederland een connectie met Viaplay wordt gemaakt via een VPN melden enkele abonnees problemen bij het inloggen. De problemen spelen in alle gevallen alleen bij gebruik van een gratis of commerciële publiekelijke VPN-dienst. Wanneer een privé VPN-verbinding wordt gebruikt – bijvoorbeeld via een NAS – speelt het probleem niet.

  ViaplayViaplay GrouponlinestreamingdienstVPN

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)