Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay slechtste streamingdienst van Nederland’

  Weer een onderzoek laat zien dat Viaplay ondanks het uitzenden van Formule 1 moet vrezen dat het een groot deel van de huidige abonnees kwijt kan raken.
  Jarco Kriek
  1 july 2022
  comments 3
  ‘Viaplay slechtste streamingdienst van Nederland’

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Viaplay de laagste NPS heeft van de Nederlandse streamingsector. NPS is de afkorting van net promoter score. Kort uitgelegd wordt de NPS berekend door het percentage abonnees dat een dienst of product met een zes of lager beoordeelt af te trekken van het percentage dat dezelfde dienst met een negen of hoger beoordeelt.

   

  Viaplay

  Van alle door Telecompaper onderzochte streamingdiensten scoort Viaplay veruit het slechtst. Hoewel Viaplay veel heeft geïnvesteerd in sportrechten door Formule 1 semi-exclusief en darts en de voetbalcompetities Bundesliga (Duitsland) en Premier League (Engeland) exclusief aan te kunnen bieden, zijn abonnees in het algemeen ontevreden over de streamingdienst. Viaplay heeft namelijk als enige onderzochte streamingdienst een negatieve NPS. Bijna de helft van de abonnees (47 procent) geeft aan niet tevreden te zijn. Daar staat tegenover dat slechts 13 procent Viaplay waardeert met een negen of hoger. Dit komt overeen met een NPS van -34. Een dergelijke negatieve NPS moet haast op enig moment tot klantverlies leiden, temeer omdat Viaplay niet over de exclusieve uitzendrechten van Formule 1 beschikt. Nederlandse abonnees kunnen hiervoor ook overstappen naar de streamingdienst F1 TV Pro.

   

  Technische problemen

  De negatieve NPS van Viaplay is vooral te wijten aan technische problemen die de streamingdienst sinds de Nederlandse lancering ondervindt. Op sociale media zijn bij vrijwel elke Formule 1- en darts-uitzending klachten over met name het beeld te vinden. Zo wordt content bij sommige abonnees niet altijd geleverd in de beloofde kwaliteit 1080p. Daarnaast wordt er geklaagd over beeldhaperingen en zelfs het volledig wegvallen van de stream. Formule 1-liefhebbers vinden het ook jammer dat de sport niet meer in 4K te zien is. Ziggo-klanten die de Mediabox Next gebruiken, konden de races vorig jaar nog in deze betere beeldkwaliteit bekijken. De kans dat Viaplay op korte termijn de stap naar 4K gaat maken lijkt uiterst klein. De streamingdienst kan op dit moment namelijk zelfs het beloofde 1080p niet stabiel leveren

   

  Andere streamingdiensten

  HBO Max is vrijwel gelijktijdig met Viaplay in Nederland is begonnen. HBO Max weet wel tot een positieve NPS (+15) te komen. Disney+ is met +20 de nummer drie van de vijf onderzochte streamingdiensten. Videoland volgt met +24 op de tweede positie. De best gewaardeerde streamingdienst met een NPS van +33 is Netflix.

  ViaplayViaplay GroupTelecompaperonderzoekstreamingdienstNPSFormule 1voetbaldarts

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)