Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay slechtste streamingdienst van Nederland’

  Weer een onderzoek laat zien dat Viaplay ondanks het uitzenden van Formule 1 moet vrezen dat het een groot deel van de huidige abonnees kwijt kan raken.
  Jarco Kriek
  1 juli 2022
  comments 3
  ‘Viaplay slechtste streamingdienst van Nederland’

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Viaplay de laagste NPS heeft van de Nederlandse streamingsector. NPS is de afkorting van net promoter score. Kort uitgelegd wordt de NPS berekend door het percentage abonnees dat een dienst of product met een zes of lager beoordeelt af te trekken van het percentage dat dezelfde dienst met een negen of hoger beoordeelt.

   

  Viaplay

  Van alle door Telecompaper onderzochte streamingdiensten scoort Viaplay veruit het slechtst. Hoewel Viaplay veel heeft geïnvesteerd in sportrechten door Formule 1 semi-exclusief en darts en de voetbalcompetities Bundesliga (Duitsland) en Premier League (Engeland) exclusief aan te kunnen bieden, zijn abonnees in het algemeen ontevreden over de streamingdienst. Viaplay heeft namelijk als enige onderzochte streamingdienst een negatieve NPS. Bijna de helft van de abonnees (47 procent) geeft aan niet tevreden te zijn. Daar staat tegenover dat slechts 13 procent Viaplay waardeert met een negen of hoger. Dit komt overeen met een NPS van -34. Een dergelijke negatieve NPS moet haast op enig moment tot klantverlies leiden, temeer omdat Viaplay niet over de exclusieve uitzendrechten van Formule 1 beschikt. Nederlandse abonnees kunnen hiervoor ook overstappen naar de streamingdienst F1 TV Pro.

   

  Technische problemen

  De negatieve NPS van Viaplay is vooral te wijten aan technische problemen die de streamingdienst sinds de Nederlandse lancering ondervindt. Op sociale media zijn bij vrijwel elke Formule 1- en darts-uitzending klachten over met name het beeld te vinden. Zo wordt content bij sommige abonnees niet altijd geleverd in de beloofde kwaliteit 1080p. Daarnaast wordt er geklaagd over beeldhaperingen en zelfs het volledig wegvallen van de stream. Formule 1-liefhebbers vinden het ook jammer dat de sport niet meer in 4K te zien is. Ziggo-klanten die de Mediabox Next gebruiken, konden de races vorig jaar nog in deze betere beeldkwaliteit bekijken. De kans dat Viaplay op korte termijn de stap naar 4K gaat maken lijkt uiterst klein. De streamingdienst kan op dit moment namelijk zelfs het beloofde 1080p niet stabiel leveren

   

  Andere streamingdiensten

  HBO Max is vrijwel gelijktijdig met Viaplay in Nederland is begonnen. HBO Max weet wel tot een positieve NPS (+15) te komen. Disney+ is met +20 de nummer drie van de vijf onderzochte streamingdiensten. Videoland volgt met +24 op de tweede positie. De best gewaardeerde streamingdienst met een NPS van +33 is Netflix.

  ViaplayViaplay GroupTelecompaperonderzoekstreamingdienstNPSFormule 1voetbaldarts

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)