Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay slechtste streamingdienst van Nederland’

  Weer een onderzoek laat zien dat Viaplay ondanks het uitzenden van Formule 1 moet vrezen dat het een groot deel van de huidige abonnees kwijt kan raken.
  Jarco Kriek
  1 juli 2022
  comments 3
  ‘Viaplay slechtste streamingdienst van Nederland’

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Viaplay de laagste NPS heeft van de Nederlandse streamingsector. NPS is de afkorting van net promoter score. Kort uitgelegd wordt de NPS berekend door het percentage abonnees dat een dienst of product met een zes of lager beoordeelt af te trekken van het percentage dat dezelfde dienst met een negen of hoger beoordeelt.

   

  Viaplay

  Van alle door Telecompaper onderzochte streamingdiensten scoort Viaplay veruit het slechtst. Hoewel Viaplay veel heeft geïnvesteerd in sportrechten door Formule 1 semi-exclusief en darts en de voetbalcompetities Bundesliga (Duitsland) en Premier League (Engeland) exclusief aan te kunnen bieden, zijn abonnees in het algemeen ontevreden over de streamingdienst. Viaplay heeft namelijk als enige onderzochte streamingdienst een negatieve NPS. Bijna de helft van de abonnees (47 procent) geeft aan niet tevreden te zijn. Daar staat tegenover dat slechts 13 procent Viaplay waardeert met een negen of hoger. Dit komt overeen met een NPS van -34. Een dergelijke negatieve NPS moet haast op enig moment tot klantverlies leiden, temeer omdat Viaplay niet over de exclusieve uitzendrechten van Formule 1 beschikt. Nederlandse abonnees kunnen hiervoor ook overstappen naar de streamingdienst F1 TV Pro.

   

  Technische problemen

  De negatieve NPS van Viaplay is vooral te wijten aan technische problemen die de streamingdienst sinds de Nederlandse lancering ondervindt. Op sociale media zijn bij vrijwel elke Formule 1- en darts-uitzending klachten over met name het beeld te vinden. Zo wordt content bij sommige abonnees niet altijd geleverd in de beloofde kwaliteit 1080p. Daarnaast wordt er geklaagd over beeldhaperingen en zelfs het volledig wegvallen van de stream. Formule 1-liefhebbers vinden het ook jammer dat de sport niet meer in 4K te zien is. Ziggo-klanten die de Mediabox Next gebruiken, konden de races vorig jaar nog in deze betere beeldkwaliteit bekijken. De kans dat Viaplay op korte termijn de stap naar 4K gaat maken lijkt uiterst klein. De streamingdienst kan op dit moment namelijk zelfs het beloofde 1080p niet stabiel leveren

   

  Andere streamingdiensten

  HBO Max is vrijwel gelijktijdig met Viaplay in Nederland is begonnen. HBO Max weet wel tot een positieve NPS (+15) te komen. Disney+ is met +20 de nummer drie van de vijf onderzochte streamingdiensten. Videoland volgt met +24 op de tweede positie. De best gewaardeerde streamingdienst met een NPS van +33 is Netflix.

  ViaplayViaplay GroupTelecompaperonderzoekstreamingdienstNPSFormule 1voetbaldarts

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)