Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay sluit overeenkomst met DPG Media over radiorechten Formule 1

  Viaplay heeft een overeenkomst met DPG Media gesloten met betrekking tot het beschikbaar stellen van live verslagen van de Formule 1 via platformen van het mediabedrijf.
  Jarco Kriek
  1 maart 2023
  comments 7
  Viaplay sluit overeenkomst met DPG Media over radiorechten Formule 1
  Foto Getty Images

  Onverwacht werd vandaag bekend dat Viaplay Group de Nederlandse radiorechten van de Formule 1 bij Olav Mol heeft weggekaapt. Mol is mede-eigenaar van radiozender Grand Prix Radio. Het commentaar dat Olav Mol en Jack Plooij gaf als begeleiding bij de live Formule 1-beelden op Ziggo Sport, bleef ook na de overgang van de uitzendrechten van VodafoneZiggo naar Viaplay op Grand Prix Radio beschikbaar. Een deel van de Viaplay-abonnees gebruikte dit commentaar als vervanging van het Nederlandse Viaplay-commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

   

  DPG Media

  Viaplay meldt nu dat de radiorechten onder meer via de platformen van DPG Media geëxploiteerd gaan worden. Het Zweedse bedrijf stelt dat de radiorechten zijn gekocht om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met DPG Media om de volgens eigen zeggen sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt nog verder te kunnen uitbreiden met toonaangevende lokale partners.

   

  Internet

  Het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk is door de overeenkomst vanaf dit seizoen online live te beluisteren via onder meer de websites van de Nederlandse kranten van DPG Media. Op deze websites waren na afloop van vrije trainingen, kwalificaties en races van Formule 1 al beelden afkomstig van Viaplay te zien.

   

  Grand Prix Radio

  Naar het nu lijkt, blijft het commentaar van Olav Mol via de app van Grand Prix Radio in Nederland online beschikbaar. Mol heeft namelijk de radiorechten van Formule 1 voor België gekocht. Omdat volgens de commentator de Europese regelgeving niet toestaat dat content afkomstig van apps binnen de Europese Unie wordt geblokkeerd, kan in Nederland gewoon gebruik worden gemaakt van de app van grandprixradio.be.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1uitzendrechtenDPG Media

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)