Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay sluit overeenkomst met DPG Media over radiorechten Formule 1

  Viaplay heeft een overeenkomst met DPG Media gesloten met betrekking tot het beschikbaar stellen van live verslagen van de Formule 1 via platformen van het mediabedrijf.
  Jarco Kriek
  1 maart 2023
  comments 7
  Viaplay sluit overeenkomst met DPG Media over radiorechten Formule 1
  Foto Getty Images

  Onverwacht werd vandaag bekend dat Viaplay Group de Nederlandse radiorechten van de Formule 1 bij Olav Mol heeft weggekaapt. Mol is mede-eigenaar van radiozender Grand Prix Radio. Het commentaar dat Olav Mol en Jack Plooij gaf als begeleiding bij de live Formule 1-beelden op Ziggo Sport, bleef ook na de overgang van de uitzendrechten van VodafoneZiggo naar Viaplay op Grand Prix Radio beschikbaar. Een deel van de Viaplay-abonnees gebruikte dit commentaar als vervanging van het Nederlandse Viaplay-commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

   

  DPG Media

  Viaplay meldt nu dat de radiorechten onder meer via de platformen van DPG Media geëxploiteerd gaan worden. Het Zweedse bedrijf stelt dat de radiorechten zijn gekocht om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met DPG Media om de volgens eigen zeggen sterke aanwezigheid op de Nederlandse markt nog verder te kunnen uitbreiden met toonaangevende lokale partners.

   

  Internet

  Het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk is door de overeenkomst vanaf dit seizoen online live te beluisteren via onder meer de websites van de Nederlandse kranten van DPG Media. Op deze websites waren na afloop van vrije trainingen, kwalificaties en races van Formule 1 al beelden afkomstig van Viaplay te zien.

   

  Grand Prix Radio

  Naar het nu lijkt, blijft het commentaar van Olav Mol via de app van Grand Prix Radio in Nederland online beschikbaar. Mol heeft namelijk de radiorechten van Formule 1 voor België gekocht. Omdat volgens de commentator de Europese regelgeving niet toestaat dat content afkomstig van apps binnen de Europese Unie wordt geblokkeerd, kan in Nederland gewoon gebruik worden gemaakt van de app van grandprixradio.be.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1uitzendrechtenDPG Media

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)