Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay gedoogt delen van abonnement

  Viaplay gaat niet optreden tegen klanten die hun abonnement met anderen delen. Opmerkelijk, want accountsharing is voor streamingdiensten een groeiend probleem.
  Jarco Kriek
  24 juli 2022
  comments 1
  Viaplay gedoogt delen van abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix is in diverse landen een proef begonnen waarbij tegen betaling goedkopere sub-abonnementen aan een basisabonnement kunnen worden toegevoegd. Met deze goedkopere sub-abonnementen probeert Netflix meer inkomsten te genereren. Tegelijkertijd gaat de streamingdienst optreden tegen abonnees die hun account blijven delen met anderen. Netflix gaat hierbij de geolocatietechniek gebruiken.

   

  Geen actie

  Viaplay CEO Anders Jensen liet bij de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat de Zweedse streamingdienst niet actief gaat optreden tegen abonnees die hun abonnement delen. Jensen ziet accountsharing bij zijn streamingdienst niet als een groot probleem. In Nederland heeft Viaplay in de vier maanden na de marktintroductie in ieder geval meer dan 750.000 abonnees kunnen inschrijven. Dit komt hoofdzakelijk door het uitzenden van Formule 1. Viaplay troefde bij de biedingsstrijd voor deze uitzendrechten VodafoneZiggo af door een veel hoger bedrag voor de rechten te betalen. Hierdoor verhuisde Formule 1 van Ziggo Sport (Ziggo) naar Viaplay.

   

  Beperkingen

  Viaplay geeft de abonnee in de contractvoorwaarden al niet veel ruimte om een account te delen. Zo kan er slechts met twee apparaten tegelijk van een abonnement gebruik worden gemaakt. Ook kan aan het abonnement een maximum van slechts vijf unieke apparaten gekoppeld worden.

  ViaplayViaplay Groupabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)