Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay gedoogt delen van abonnement

  Viaplay gaat niet optreden tegen klanten die hun abonnement met anderen delen. Opmerkelijk, want accountsharing is voor streamingdiensten een groeiend probleem.
  Jarco Kriek
  24 juli 2022
  comments 1
  Viaplay gedoogt delen van abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix is in diverse landen een proef begonnen waarbij tegen betaling goedkopere sub-abonnementen aan een basisabonnement kunnen worden toegevoegd. Met deze goedkopere sub-abonnementen probeert Netflix meer inkomsten te genereren. Tegelijkertijd gaat de streamingdienst optreden tegen abonnees die hun account blijven delen met anderen. Netflix gaat hierbij de geolocatietechniek gebruiken.

   

  Geen actie

  Viaplay CEO Anders Jensen liet bij de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat de Zweedse streamingdienst niet actief gaat optreden tegen abonnees die hun abonnement delen. Jensen ziet accountsharing bij zijn streamingdienst niet als een groot probleem. In Nederland heeft Viaplay in de vier maanden na de marktintroductie in ieder geval meer dan 750.000 abonnees kunnen inschrijven. Dit komt hoofdzakelijk door het uitzenden van Formule 1. Viaplay troefde bij de biedingsstrijd voor deze uitzendrechten VodafoneZiggo af door een veel hoger bedrag voor de rechten te betalen. Hierdoor verhuisde Formule 1 van Ziggo Sport (Ziggo) naar Viaplay.

   

  Beperkingen

  Viaplay geeft de abonnee in de contractvoorwaarden al niet veel ruimte om een account te delen. Zo kan er slechts met twee apparaten tegelijk van een abonnement gebruik worden gemaakt. Ook kan aan het abonnement een maximum van slechts vijf unieke apparaten gekoppeld worden.

  ViaplayViaplay Groupabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)