Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay gedoogt delen van abonnement

  Viaplay gaat niet optreden tegen klanten die hun abonnement met anderen delen. Opmerkelijk, want accountsharing is voor streamingdiensten een groeiend probleem.
  Jarco Kriek
  24 juli 2022
  comments 1
  Viaplay gedoogt delen van abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix is in diverse landen een proef begonnen waarbij tegen betaling goedkopere sub-abonnementen aan een basisabonnement kunnen worden toegevoegd. Met deze goedkopere sub-abonnementen probeert Netflix meer inkomsten te genereren. Tegelijkertijd gaat de streamingdienst optreden tegen abonnees die hun account blijven delen met anderen. Netflix gaat hierbij de geolocatietechniek gebruiken.

   

  Geen actie

  Viaplay CEO Anders Jensen liet bij de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat de Zweedse streamingdienst niet actief gaat optreden tegen abonnees die hun abonnement delen. Jensen ziet accountsharing bij zijn streamingdienst niet als een groot probleem. In Nederland heeft Viaplay in de vier maanden na de marktintroductie in ieder geval meer dan 750.000 abonnees kunnen inschrijven. Dit komt hoofdzakelijk door het uitzenden van Formule 1. Viaplay troefde bij de biedingsstrijd voor deze uitzendrechten VodafoneZiggo af door een veel hoger bedrag voor de rechten te betalen. Hierdoor verhuisde Formule 1 van Ziggo Sport (Ziggo) naar Viaplay.

   

  Beperkingen

  Viaplay geeft de abonnee in de contractvoorwaarden al niet veel ruimte om een account te delen. Zo kan er slechts met twee apparaten tegelijk van een abonnement gebruik worden gemaakt. Ook kan aan het abonnement een maximum van slechts vijf unieke apparaten gekoppeld worden.

  ViaplayViaplay Groupabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)