Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay gedoogt delen van abonnement

  Viaplay gaat niet optreden tegen klanten die hun abonnement met anderen delen. Opmerkelijk, want accountsharing is voor streamingdiensten een groeiend probleem.
  Jarco Kriek
  24 july 2022
  comments 1
  Viaplay gedoogt delen van abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix is in diverse landen een proef begonnen waarbij tegen betaling goedkopere sub-abonnementen aan een basisabonnement kunnen worden toegevoegd. Met deze goedkopere sub-abonnementen probeert Netflix meer inkomsten te genereren. Tegelijkertijd gaat de streamingdienst optreden tegen abonnees die hun account blijven delen met anderen. Netflix gaat hierbij de geolocatietechniek gebruiken.

   

  Geen actie

  Viaplay CEO Anders Jensen liet bij de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal weten dat de Zweedse streamingdienst niet actief gaat optreden tegen abonnees die hun abonnement delen. Jensen ziet accountsharing bij zijn streamingdienst niet als een groot probleem. In Nederland heeft Viaplay in de vier maanden na de marktintroductie in ieder geval meer dan 750.000 abonnees kunnen inschrijven. Dit komt hoofdzakelijk door het uitzenden van Formule 1. Viaplay troefde bij de biedingsstrijd voor deze uitzendrechten VodafoneZiggo af door een veel hoger bedrag voor de rechten te betalen. Hierdoor verhuisde Formule 1 van Ziggo Sport (Ziggo) naar Viaplay.

   

  Beperkingen

  Viaplay geeft de abonnee in de contractvoorwaarden al niet veel ruimte om een account te delen. Zo kan er slechts met twee apparaten tegelijk van een abonnement gebruik worden gemaakt. Ook kan aan het abonnement een maximum van slechts vijf unieke apparaten gekoppeld worden.

  ViaplayViaplay Groupabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)