Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay stelt uitbreiding uit

  Viaplay Group stelt een eerder aangekondigde internationale uitbreiding uit. Momenteel lijden de internationale activiteiten op jaarbasis een verlies van 46 euro per klant.
  9 november 2022
  comments 2
  Viaplay stelt uitbreiding uit
  Foto Getty Images

  Het gaat financieel niet volgens plan bij het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group. Dit werd duidelijk voorafgaand aan de Capital Market Day die het bedrijf vandaag heeft georganiseerd. De nadruk moet meer gelegd worden op de internationale klantengroei. Om dit te bewerkstellen heeft Viaplay Group het aantal CCO’s uitgebreid van twee naar vier. Voor de Baltische landen, Polen en Nederland moet de nieuwe CCO Alexander Bastin klantengroei realiseren. Dit wordt om verschillende redenen een helse taak.

   

  Verliesgevend

  Viaplay Group verwacht dat de internationale activiteiten dit jaar een verlies van omgerekend 125 miljoen euro lijden. Met een verwacht internationaal klantenaantal van 2,7 miljoen eind 2022 betekent dit dat Viaplay Group op elke klant rond de 46 euro per jaar verlies lijdt. Dit komt onder meer door te duur gekochte uitzendrechten, zoals in Nederland de Formule 1 en het Premier League voetbal. De uitgaven voor deze uitzendrechten zijn volgens marktkenners niet terug te verdienen. Ondanks de verlaagde doelstellingen voor 2022 verwacht Viaplay Group dat alle activiteiten buiten Scandinavië voor het einde van 2024 winstgevend zijn.

   

  Uitbreiding

  Door de huidige financiële situatie, valutaire tegenwind en verslechterde macro-economische omstandigheden stelt Viaplay Group de komst in de Duitstalige landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit. Eerder ging het Zweedse mediabedrijf ervanuit dat Viaplay in 2023 in deze landen beschikbaar zou komen. Dit is nu uitgesteld tot ‘na 2023’.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienst

  Reacties