Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay stoot nog dit jaar deel diensten af’

  Het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group wil het nieuws nog niet bevestigen, maar Poolse media weten het zo goed als zeker. Viaplay stopt voor het einde van het jaar in dat land.
  Jarco Kriek
  20 september 2023
  comments 5
  ‘Viaplay stoot nog dit jaar deel diensten af’
  Foto Getty Images

  Bij het bekendmaken van de financiële resultaten over het tweede kwartaal werd duidelijk dat Viaplay Group een groot deel van de internationale activiteiten in de vorm van een eigen streamingdienst gaat afstoten. Nederland valt niet onder de landen die het in de toekomst zonder streamingdienst Viaplay moeten doen. Viaplay wil in ons land de activiteiten voortzetten. Cruciaal daarbij is de komende biedingsstrijd voor de uitzendrechten van Formule 1 na 2024. Zijn er andere partijen – zoals VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) – die van rechtenhouder FOM de Formule 1-rechten in handen krijgen, dan valt het fundament onder de Nederlandse activiteiten van Viaplay weg. En is de kans aanwezig dat Viaplay in Nederland de deuren zal sluiten,

   

  Polen

  In Polen gaan media ervan uit dat Viaplay in dat land nog voor het einde van 2023 de deuren definitief sluit. Viaplay wil deze voorspelling desgevraagd niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. Inmiddels staan meerdere mediabedrijven te trappelen om de sportuitzendrechten die Viaplay Group voor de Poolse markt in handen heeft over te nemen. Het gaat onder meer om uitzendrechten van UEFA voetbalcompetities, het Engelse Premier League voetbal en de Formule 1. Zo lijkt Canal Digitaal-eigenaar Canal+ de belangrijkste kanshebber om de uitzendrechten van de Premier League over te nemen. Canal+ koopt op dit moment al een sublicentie voor deze voetbalcompetitie. Vóór de komst van Viaplay waren de Engelse voetbalwedstrijden al bij Canal+ te zien.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtenFormule 1voetbalPolen

  Reacties