Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay stopt mogelijk toch in Nederland bij verlies Formule 1

  Viaplay blijft in Nederland beschikbaar maar het is geen harde garantie voor de langere toekomst. Als Viaplay de Nederlandse Formule 1 uitzendrechten verliest, wordt de situatie anders.
  Jarco Kriek
  20 juli 2023
  comments 4
  Viaplay stopt mogelijk toch in Nederland bij verlies Formule 1
  Foto Getty Images

  Viaplay blijft vooralsnog in Nederland beschikbaar. Maar dit is geen harde garantie voor de langere toekomst. Op de vraag van Totaal TV of Viaplay in Nederland doorgaat als het bedrijf de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 voor de periode na 2024 kwijtraakt, komt geen eenduidig antwoord. Viaplay CEO Jørgen Madsen Lindemann laat weten dat er dan een andere situatie ontstaat, waarbij gekeken moet worden of Viaplay in Nederland voldoende toekomstperspectief heeft. Naast Formule 1 bezit Viaplay in Nederland nog enkele belangrijke sportrechten die zeker tot 2027 in bezit zijn. Het gaat hierbij om de voetbalcompetities Premier League en Bundesliga alsmede PDC Darts.

   

  Samenwerken

  Viaplay sluit niet uit dat het voor het verwerven van de Formule 1-uitzendrrechten gaat samenwerken met lokale partners. Wie deze lokale partners zijn, maakt Viaplay niet duidelijk. Niet uit te sluiten is dat hierover gesprekken worden gevoerd met distributeurs en providers. Vanuit de kant van providers zijn al enige tijd geluiden te horen dat het een ongezonde situatie is als de Formule 1 net als voorheen bij Ziggo/Ziggo Sport zonder extra kosten in het basispakket van slechts één provider komt, terwijl abonnees van andere providers een duur aanvullend abonnement moeten nemen om naar dezelfde content te kijken. Viaplay werkt op dit moment samen met Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en Solcon bij de verkoop van abonnementen. VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) lijkt een van de belangrijkste medebieders te worden op het nieuwe uitzendrechtenpakket van Formule 1.

   

  Sport

  Dat sport de belangrijkste pijler is waar de activiteiten in Nederland op leunen, blijkt uit het schrappen van enkele aangekondigde Nederlandse series die in opdracht van Viaplay gemaakt zouden worden. Dit is de oorzaak van een bezuinigingsronde die Viaplay Group organisatie breed doorvoert. Een ander onderdeel van de bezuiniging is het afstoten van het Nederlandse kantoor in Amsterdam, inclusief alle arbeidsplaatsen op deze locatie. Het schrappen van eigen Nederlandse content kan Viaplay de komende jaren wel opbreken. Nieuwe Nederlandse regels gebieden Viaplay Group per jaar rond de vijf procent van de omzet in Nederlandse content te investeren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1uitzendrechten

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)