Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay verhoogt abonnementsprijs met 27 procent in Scandinavië

  Viaplay Group liet eerder al weten dat prijsverhogingen onderdeel zijn van de strategie om het financiële tij te keren. Het bedrijf voegt de daad bij het woord.
  Jarco Kriek
  18 december 2023
  comments 3
  Viaplay verhoogt abonnementsprijs met 27 procent in Scandinavië
  Foto Getty Images

  Zo heeft Viaplay de prijs van een abonnement inclusief Premier League en Formule 1 in Scandinavië met maar liefst 27 procent verhoogd. Voor dit pakket moet in Zweden nu omgerekend ongeveer 66 euro per maand worden betaald. Het daar daarbij wel om een uitgebreider contentpakket dan in Nederland. Ook liggen de prijzen voor media-abonnementen in Zweden hoger dan in ons land.

   

  Nederland

  Voor Nederlandse abonnees van streamingdienst Viaplay – ook met als belangrijkste content Formule 1 en in mindere mate Premier League – heeft Viaplay nog geen prijsverhoging aangekondigd. Verwacht wordt dat dit voor het begin van het nieuwe seizoen Formule 1 gaat plaatsvinden. Een goede aanleiding hiervoor is de toevoeging van online dienst F1 TV Pro aan het Nederlandse contentaanbod van Viaplay. Mocht de eventuele verhoging in Nederland net zo fors zijn als in Scandinavië, dan gaat het Viaplay-abonnement in de richting van de 20 euro per maand.

   

  Providers

  Als Viaplay de prijs verhoogt, wordt automatisch ook de prijs van het Viaplay-abonnement bij de providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon hoger. Deze providers verkopen het Viaplay-abonnement door aan hun eigen klanten, waarbij de door Viaplay zelf gehanteerde maandprijs leidend is.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties