Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay verhoogt abonnementsprijs in 2023 niet’

  Viaplay gaat de prijs van het abonnement in 2023 niet verhogen. Dit stelt het Zweedse mediabedrijf nu in een reactie aan Totaal TV.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2022
  comments 1
  ‘Viaplay verhoogt abonnementsprijs in 2023 niet’
  Foto Getty Images

  Veel Viaplay-abonnees kregen deze week te maken met een prijsstijging van ongeveer 40 procent. Dat was overigens verwacht en al bekend bij het aangaan van het abonnement. Via de eigen verkoopkanalen en die van partners als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway verkocht Viaplay na de marktintroductie in Nederland abonnementen met een tijdelijke korting die op 31 juli afliep. Deze groep abonnees betaalt vanaf 1 augustus de reguliere maandprijs van €13,99.

   

  Prijsverhoging

  Via een nieuwe actie via het Apple-platform App Store lekte een mogelijke nieuwe prijsverhoging in 2023 uit. Wie via de App Store een abonnement afsloot kreeg in beeld dat de prijs van het abonnement na zes maanden introductiekorting zou worden verhoogd naar €15,99. Direct stelde Totaal TV hierover vragen aan Viaplay. Na enkele dagen – ruim voldoende om uit te zoeken hoe het nu precies zit – meldde Viaplay via de Nederlandse vertegenwoordiger: “Weet dat als Viaplay ooit prijzen zal veranderen, zij dat hun klanten op tijd zal laten weten.” Geen bevestiging, maar zeker ook geen ontkenning van een mogelijke prijsverhoging in 2023.

   

  "Nooit aan de orde"

  Vreemd was dan ook een nieuwe melding enkele dagen later vanuit Viaplay aan Streamwijzer, waarin door het Zweedse mediabedrijf werd gesteld dat van een prijsverhoging in 2023 geen sprake is. Klopt het dat Viaplay binnen enkele dagen plots heeft besloten dat de abonnementsprijs niet wordt verhoogd? We vroegen Viaplay om een bevestiging van dit in ieder geval voor abonnees heugelijk feit. Het antwoord van dezelfde Nederlandse vertegenwoordiging luidde: “Er is nooit aan de orde geweest dat Viaplay niet met zekerheid iets hierover kon zeggen.” Een harde ontkenning van een prijsverhoging dus. In een tijd dat Viaplay bij menigeen – ook deels bij eigen abonnees – onder een vergrootglas ligt, kunnen deze zwalkende antwoorden van de streamingdienst tot nog meer onduidelijkheid leiden.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlineabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)