Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Viaplay verhoogt abonnementsprijs in 2023 niet’

  Viaplay gaat de prijs van het abonnement in 2023 niet verhogen. Dit stelt het Zweedse mediabedrijf nu in een reactie aan Totaal TV.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2022
  comments 1
  ‘Viaplay verhoogt abonnementsprijs in 2023 niet’
  Foto Getty Images

  Veel Viaplay-abonnees kregen deze week te maken met een prijsstijging van ongeveer 40 procent. Dat was overigens verwacht en al bekend bij het aangaan van het abonnement. Via de eigen verkoopkanalen en die van partners als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway verkocht Viaplay na de marktintroductie in Nederland abonnementen met een tijdelijke korting die op 31 juli afliep. Deze groep abonnees betaalt vanaf 1 augustus de reguliere maandprijs van €13,99.

   

  Prijsverhoging

  Via een nieuwe actie via het Apple-platform App Store lekte een mogelijke nieuwe prijsverhoging in 2023 uit. Wie via de App Store een abonnement afsloot kreeg in beeld dat de prijs van het abonnement na zes maanden introductiekorting zou worden verhoogd naar €15,99. Direct stelde Totaal TV hierover vragen aan Viaplay. Na enkele dagen – ruim voldoende om uit te zoeken hoe het nu precies zit – meldde Viaplay via de Nederlandse vertegenwoordiger: “Weet dat als Viaplay ooit prijzen zal veranderen, zij dat hun klanten op tijd zal laten weten.” Geen bevestiging, maar zeker ook geen ontkenning van een mogelijke prijsverhoging in 2023.

   

  "Nooit aan de orde"

  Vreemd was dan ook een nieuwe melding enkele dagen later vanuit Viaplay aan Streamwijzer, waarin door het Zweedse mediabedrijf werd gesteld dat van een prijsverhoging in 2023 geen sprake is. Klopt het dat Viaplay binnen enkele dagen plots heeft besloten dat de abonnementsprijs niet wordt verhoogd? We vroegen Viaplay om een bevestiging van dit in ieder geval voor abonnees heugelijk feit. Het antwoord van dezelfde Nederlandse vertegenwoordiging luidde: “Er is nooit aan de orde geweest dat Viaplay niet met zekerheid iets hierover kon zeggen.” Een harde ontkenning van een prijsverhoging dus. In een tijd dat Viaplay bij menigeen – ook deels bij eigen abonnees – onder een vergrootglas ligt, kunnen deze zwalkende antwoorden van de streamingdienst tot nog meer onduidelijkheid leiden.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlineabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)