Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay verkoopt uitzendrechten Premier League voetbal

  Het financiële gat bij Viaplay is ondanks de kapitaalinjectie van Canal+ en PPF nog steeds niet volledig dicht. Het Zweedse bedrijf verkoopt nu een deel van de uitzendrechten.
  Jarco Kriek
  28 maart 2024
  comments 0
  Viaplay verkoopt uitzendrechten Premier League voetbal
  Foto ProShots

  Het klinkt voor veel Nederlandse voetbalfans misschien als muziek in de oren: het Premier League voetbal niet meer hoeven te kijken via de haperende streams van Viaplay. En in plaats daarvan kijken via een technisch beter functionerend platform van een grote internationale streamingsdienst. Het is niet uitgesloten dat dit in de toekomst gaat gebeuren als we kijken naar de huidige gang van zaken in Scandinavië. Daar worden tientallen Premier League-wedstrijden vanaf nu namelijk ook aangeboden aan abonnees van streamingdienst Prime Video van Amazon. Zij hoeven hiervoor niets extra te betalen.

   

  Kernlanden

  De sublicentie die aan Prime Video is verkocht is opvallend. Scandinavië is samen met Nederland benoemd tot kernactiviteit door het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group. Dat in landen als Zweden een deel van de Premier League-wedstrijden toch naar een concurrent verhuist baart opzien. Het gaat om in totaal 38 wedstrijden per seizoen. Zo zijn vanaf het komende voetbalseizoen alle wedstrijden waarvan de aftrap op zaterdagmiddag om 13.30 uur plaatsvindt niet alleen bij Viaplay maar ook bij Prime Video te zien. Viaplay Group verkocht eerder al negen eigen Viaplay Original dramaseries aan Amazon voor vertoning via Prime Video.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtenvoetbalPremier LeaguesublicentieAmazonPrime Video

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview