Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay via omweg toch in 4K en storingsvrij in Nederland?

  Storing en beeldkwaliteit. Dit zijn de twee woorden waar Viaplay in Nederland voortdurend op wordt aangesproken.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2022
  comments 1
  Viaplay via omweg toch in 4K en storingsvrij in Nederland?
  Foto Getty Images

  Daarbij wordt vooral gewezen naar de hardnekkige problemen met het servernetwerk van eigenaar Viaplay Group. Maar er blijkt in Nederland een manier te zijn om storingvrij en met zeer goed beeld naar het entertainment- en sportaanbod van de streamingdienst gekeken kan worden. Diverse Viaplay-abonnees – onder meer op het forum van techsite Tweakers – melden dat zij geen enkele problemen ondervinden met haperende verbindingen en beeldproblemen. Een series die door de streamingdienst aangeboden worden, zouden zelfs in 4K te bekijken zijn.

   

  Kodi

  Bij de originele apps van Viaplay gaat de beeldresolutie niet verder dan Full HD, oftewel 1080p. Maar als de Viaplay add-on voor Kodi gebruikt wordt dan zijn enkele series naar het blijkt in 4K 2160p te bekijken. Ook zijn er bij het kijken via Kodi vrijwel geen connectieproblemen waar te nemen. Tenminste, dat wordt door de melders gesteld. Kodi is een besturingsplatform voor online mediaspelers. Voornamelijk eigenaren van een Android-mediaspeler installeren Kodi op hun apparaat. Een onderdeel van Kodi is de installatie van add-ons om toegang te krijgen tot bepaalde online diensten zoals ook Viaplay. De streamingdienst ondersteunt de Kodi-app overigens niet officieel.

   

  App

  Al enige tijd zijn er duidelijke verschillen in de problematiek met storingen en beeldkwaliteit bij gebruik van verschillende apparaten waar te nemen. Dit kan erop duiden dat een deel van de problemen wordt veroorzaakt door de apps die Viaplay voor deze apparaten heeft uitgebracht.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstbeeldkwaliteit4Kstoring

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)