Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay via omweg toch in 4K en storingsvrij in Nederland?

  Storing en beeldkwaliteit. Dit zijn de twee woorden waar Viaplay in Nederland voortdurend op wordt aangesproken.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2022
  comments 1
  Viaplay via omweg toch in 4K en storingsvrij in Nederland?
  Foto Getty Images

  Daarbij wordt vooral gewezen naar de hardnekkige problemen met het servernetwerk van eigenaar Viaplay Group. Maar er blijkt in Nederland een manier te zijn om storingvrij en met zeer goed beeld naar het entertainment- en sportaanbod van de streamingdienst gekeken kan worden. Diverse Viaplay-abonnees – onder meer op het forum van techsite Tweakers – melden dat zij geen enkele problemen ondervinden met haperende verbindingen en beeldproblemen. Een series die door de streamingdienst aangeboden worden, zouden zelfs in 4K te bekijken zijn.

   

  Kodi

  Bij de originele apps van Viaplay gaat de beeldresolutie niet verder dan Full HD, oftewel 1080p. Maar als de Viaplay add-on voor Kodi gebruikt wordt dan zijn enkele series naar het blijkt in 4K 2160p te bekijken. Ook zijn er bij het kijken via Kodi vrijwel geen connectieproblemen waar te nemen. Tenminste, dat wordt door de melders gesteld. Kodi is een besturingsplatform voor online mediaspelers. Voornamelijk eigenaren van een Android-mediaspeler installeren Kodi op hun apparaat. Een onderdeel van Kodi is de installatie van add-ons om toegang te krijgen tot bepaalde online diensten zoals ook Viaplay. De streamingdienst ondersteunt de Kodi-app overigens niet officieel.

   

  App

  Al enige tijd zijn er duidelijke verschillen in de problematiek met storingen en beeldkwaliteit bij gebruik van verschillende apparaten waar te nemen. Dit kan erop duiden dat een deel van de problemen wordt veroorzaakt door de apps die Viaplay voor deze apparaten heeft uitgebracht.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstbeeldkwaliteit4Kstoring

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)