Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voert gesprekken met meer tv- en internetaanbieders

  Nordic Entertainment Group (NENT) zit met meer partijen om de tafel met als doel de nieuwe streamingdienst Viaplay zo breed mogelijk in de markt te plaatsen.
  Jarco Kriek
  10 december 2021
  comments 6
  Viaplay voert gesprekken met meer tv- en internetaanbieders

  Viaplay begint op 1 maart in Nederland. Klanten van Ziggo, Vodafone en KPN kunnen het Viaplay-abonnement als toevoeging bij het vaste en/of mobiele abonnement kopen. Betaling geschiedt dan via de maandelijkse factuur van tv- en internetaanbieder. Het kopen van een Viaplay-abonnement kan op deze manier goedkoper worden omdat de tv- en internetaanbieder bij afname van meerdere diensten het abonnement op de streamingdienst deels kan subsidiëren met het verrekenen van kortingen.

   

  Gaat Ziggo stunten?

  Zeker Ziggo lijkt bereid te zijn om klanten te laten profiteren van extra kortingen. Ziggo bood de afgelopen vijf jaar Formule 1 gratis aan alle klanten via digitaal basiskanaal Ziggo Sport aan. Het kabelbedrijf heeft vrees dat klanten naar een concurrent willen overstappen als niet een onderscheidend aanbod wordt gedaan. Daarbij is het zelfs denkbaar dat bij afname van het Viaplay-abonnement gratis een abonnement op de eigen betaalzender Ziggo Sport Totaal wordt geleverd.

   

  Gesprekken

  Viaplay Nederland Head of Sports Marco Zwaneveld laat in een vraaggesprek met Totaal TV weten dat het de bedoeling is om Viaplay laagdrempelig in de huiskamer te brengen. Zonder namen van aanbieders te noemen, laat Zwaneveld wel doorschemeren dat naast VodafoneZiggo en KPN ook met andere partijen wordt gepraat over een vorm van partnerschap.

   

  T-Mobile

  Een van de aanbieders waarmee NENT praat is T-Mobile. Dit bevestigt woordvoerster Sherida van IJsselmuide aan Totaal TV. "T-Mobile is met NENT in gesprek over een mogelijke samenwerking met Viaplay." Op de vraag of Viaplay bijvoorbeeld wordt ondergebracht in de Unlimited Entertainment-bundel of met een app direct via de bruikleendecoder een toegang naar Viaplay komt, wil T-Mobile op dit moment nog niet op reageren. "Op dit moment kunnen wij daar nog geen uitspraken over doen."

   

  Delta Fiber

  Ook Delta Fiber geeft aan Totaal TV aan dat met NENT over samenwerking met Viaplay wordt gepraat. Woordvoerder Levi Bosselaar wil alleen de gesprekken bevestigen en niet verder ingaan op de lopende gesprekken en wat eventuele voordelen voor klanten van de Delta Fiber dienstenaanbieders Delta en Caiway kunnen zijn. Wel voegt Bosselaar het volgende toe: "Viaplay is een streamingdienst zoals Netflix en Videoland. Iedereen met een internetverbinding kan hier een abonnement op nemen, dus ook klanten van Delta en Caiway."

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayDelta FiberDeltaCaiwayT-Mobile

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)