Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voert gesprekken met meer tv- en internetaanbieders

  Nordic Entertainment Group (NENT) zit met meer partijen om de tafel met als doel de nieuwe streamingdienst Viaplay zo breed mogelijk in de markt te plaatsen.
  Jarco Kriek
  10 december 2021
  comments 6
  Viaplay voert gesprekken met meer tv- en internetaanbieders

  Viaplay begint op 1 maart in Nederland. Klanten van Ziggo, Vodafone en KPN kunnen het Viaplay-abonnement als toevoeging bij het vaste en/of mobiele abonnement kopen. Betaling geschiedt dan via de maandelijkse factuur van tv- en internetaanbieder. Het kopen van een Viaplay-abonnement kan op deze manier goedkoper worden omdat de tv- en internetaanbieder bij afname van meerdere diensten het abonnement op de streamingdienst deels kan subsidiëren met het verrekenen van kortingen.

   

  Gaat Ziggo stunten?

  Zeker Ziggo lijkt bereid te zijn om klanten te laten profiteren van extra kortingen. Ziggo bood de afgelopen vijf jaar Formule 1 gratis aan alle klanten via digitaal basiskanaal Ziggo Sport aan. Het kabelbedrijf heeft vrees dat klanten naar een concurrent willen overstappen als niet een onderscheidend aanbod wordt gedaan. Daarbij is het zelfs denkbaar dat bij afname van het Viaplay-abonnement gratis een abonnement op de eigen betaalzender Ziggo Sport Totaal wordt geleverd.

   

  Gesprekken

  Viaplay Nederland Head of Sports Marco Zwaneveld laat in een vraaggesprek met Totaal TV weten dat het de bedoeling is om Viaplay laagdrempelig in de huiskamer te brengen. Zonder namen van aanbieders te noemen, laat Zwaneveld wel doorschemeren dat naast VodafoneZiggo en KPN ook met andere partijen wordt gepraat over een vorm van partnerschap.

   

  T-Mobile

  Een van de aanbieders waarmee NENT praat is T-Mobile. Dit bevestigt woordvoerster Sherida van IJsselmuide aan Totaal TV. "T-Mobile is met NENT in gesprek over een mogelijke samenwerking met Viaplay." Op de vraag of Viaplay bijvoorbeeld wordt ondergebracht in de Unlimited Entertainment-bundel of met een app direct via de bruikleendecoder een toegang naar Viaplay komt, wil T-Mobile op dit moment nog niet op reageren. "Op dit moment kunnen wij daar nog geen uitspraken over doen."

   

  Delta Fiber

  Ook Delta Fiber geeft aan Totaal TV aan dat met NENT over samenwerking met Viaplay wordt gepraat. Woordvoerder Levi Bosselaar wil alleen de gesprekken bevestigen en niet verder ingaan op de lopende gesprekken en wat eventuele voordelen voor klanten van de Delta Fiber dienstenaanbieders Delta en Caiway kunnen zijn. Wel voegt Bosselaar het volgende toe: "Viaplay is een streamingdienst zoals Netflix en Videoland. Iedereen met een internetverbinding kan hier een abonnement op nemen, dus ook klanten van Delta en Caiway."

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayDelta FiberDeltaCaiwayT-Mobile

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)