Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay wederom onder vuur abonnees

  Het was weer een weekend waarin diverse Viaplay-abonnees klaagden over de Formule 1-uitzendingen van de streamingdienst.
  Jarco Kriek
  3 juli 2023
  comments 0
  Viaplay wederom onder vuur abonnees
  Foto Getty Images

  Niet alleen de aanhoudende kritiek over de presentatie, het commentaar en de analisten bij de live Formule 1-uitzendingen vulden de sociale media. Het was ook weer raak met meldingen over slecht en haperend beeld. En voor enkelen was het zelfs onmogelijk om in te loggen bij Viaplay. Hoewel het grootste deel van de abonnees zonder veel storingsstress naar de Formule 1 kon kijken, blijft de techniek bij de streamingdienst elk raceweekend toch een belangrijk gesprekspunt.

   

  Illegaal

  Op de sociale media waren dan ook rake opmerkingen te zien. Zo werd gesteld dat er via een illegale stream wel storingvrij gekeken kon worden met dezelfde apparatuur waarbij de legale en betaalde stream continu uitviel. Ook werd door andere kijkers als oplossing aangedragen het Viaplay-abonnement op te zeggen en over te stappen naar F1 TV. Dit is de eigen streamingdienst van Formule 1-organisatie FOM. F1 TV heeft veel minder met storingen te kampen en is ook nog eens een stuk goedkoper. Viaplay biedt echter meer sporten in het aanbod, zoals voetbal en darts. Daarnaast worden films, series en documentaires aangeboden in het entertainmentdeel van de streamingdienst. Dit is overigens wel veel kariger dan dat van streamingdiensten als Netflix. Videoland, Disney+, HBO Max en SkyShowtime.

   

  Providers

  Kijkers die via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en Solcon een Viaplay-abonnement hebben afgesloten, klagen doorgaans veel minder over storing tijdens de Formule 1. Op zaterdag en zondag zijn tijdens de Formule 1 de onderdelen van het raceweekend namelijk lineair te bekijken via het kanaal Viaplay Xtra. Maar dit weekend klaagde ook deze groep abonnees. Omdat de zaterdag was ingeruimd voor de sprintrace en de kwalificatie hiervan, werd de kwalificatie voor de echte Grand Prix op vrijdag gereden. Deze kwalificatie was dus niet lineair te bekijken. Mede hierdoor lag het aantal streamstarts bij de kwalificatie hoger. En dat lijkt dan ook gezorgd te hebben voor extra storingsgevoeligheid van de live stream op vrijdag. Overigens waren er ook klachten van storing op zaterdag en zondag.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1storing

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview