Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Viaplay wederom onder vuur abonnees

    Het was weer een weekend waarin diverse Viaplay-abonnees klaagden over de Formule 1-uitzendingen van de streamingdienst.
    Jarco Kriek
    3 juli 2023
    comments 0
    Viaplay wederom onder vuur abonnees
    Foto Getty Images

    Niet alleen de aanhoudende kritiek over de presentatie, het commentaar en de analisten bij de live Formule 1-uitzendingen vulden de sociale media. Het was ook weer raak met meldingen over slecht en haperend beeld. En voor enkelen was het zelfs onmogelijk om in te loggen bij Viaplay. Hoewel het grootste deel van de abonnees zonder veel storingsstress naar de Formule 1 kon kijken, blijft de techniek bij de streamingdienst elk raceweekend toch een belangrijk gesprekspunt.

     

    Illegaal

    Op de sociale media waren dan ook rake opmerkingen te zien. Zo werd gesteld dat er via een illegale stream wel storingvrij gekeken kon worden met dezelfde apparatuur waarbij de legale en betaalde stream continu uitviel. Ook werd door andere kijkers als oplossing aangedragen het Viaplay-abonnement op te zeggen en over te stappen naar F1 TV. Dit is de eigen streamingdienst van Formule 1-organisatie FOM. F1 TV heeft veel minder met storingen te kampen en is ook nog eens een stuk goedkoper. Viaplay biedt echter meer sporten in het aanbod, zoals voetbal en darts. Daarnaast worden films, series en documentaires aangeboden in het entertainmentdeel van de streamingdienst. Dit is overigens wel veel kariger dan dat van streamingdiensten als Netflix. Videoland, Disney+, HBO Max en SkyShowtime.

     

    Providers

    Kijkers die via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en Solcon een Viaplay-abonnement hebben afgesloten, klagen doorgaans veel minder over storing tijdens de Formule 1. Op zaterdag en zondag zijn tijdens de Formule 1 de onderdelen van het raceweekend namelijk lineair te bekijken via het kanaal Viaplay Xtra. Maar dit weekend klaagde ook deze groep abonnees. Omdat de zaterdag was ingeruimd voor de sprintrace en de kwalificatie hiervan, werd de kwalificatie voor de echte Grand Prix op vrijdag gereden. Deze kwalificatie was dus niet lineair te bekijken. Mede hierdoor lag het aantal streamstarts bij de kwalificatie hoger. En dat lijkt dan ook gezorgd te hebben voor extra storingsgevoeligheid van de live stream op vrijdag. Overigens waren er ook klachten van storing op zaterdag en zondag.

    ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1storing

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview