Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay werkt aan oplossing voor beeldproblemen

  Viaplay werkt aan het oplossen van de beeldproblemen die een deel van de Nederlandse klanten ondervindt bij het kijken van Formule 1 en darts.
  Jarco Kriek
  22 juli 2022
  comments 8
  Viaplay werkt aan oplossing voor beeldproblemen
  Foto Getty Images

  Elk Formule 1-weekend en op de dagen dat Viaplay live darts uitzendt regent het klachten van ontevreden abonnees. Deze ondervinden beeldproblemen bij het kijken van live sportcontent. De problemen variëren van beelden die niet worden geleverd in het door Viaplay beloofde beeldformaat Full HD 1080p maar in mindere kwaliteit, tot beeldhaperingen of zelfs het volledig wegvallen van de stream. Viaplay erkent dat een deel van het probleem bij het streamingbedrijf zelf ligt, maar wijst er tevens op dat een deel van de beeldproblemen ook aan de kant van de abonnee worden veroorzaakt.

   

  Tevreden

  Hoewel de schuld van de beeldproblemen niet geheel bij Viaplay ligt, laat CEO Anders Jensen weten dat het bedrijf hard werkt om de problemen bij ontevreden klanten aan te pakken. Jensen stelt dat actie wordt ondernomen om klagende klanten alsnog de beloofde beeldkwaliteit te bezorgen. Bij de oplossing speelt een aantal technische factoren een rol die voor een deel bij het Zweedse bedrijf liggen.

   

  Persoonlijke aanpak

  Maar ook als de technische problemen bij de abonnee zelf liggen wil Viaplay ervoor zorgen dat deze obstakels worden weggenomen en de best mogelijke kwaliteit wordt geleverd. Uit de woorden van Jensen blijkt dat Viaplay kiest voor een persoonlijke aanpak van de problemen. Het melden van klachten door abonnees rechtstreeks bij Viaplay – en dus niet (alleen) via sociale media – is bij deze aanpak van groot belang.

   

  Goede weg

  Ondanks de klachten presteert Viaplay goed in Nederland. Exacte abonneecijfers wil het bedrijf niet openbaar maken, maar Jensen liet wel doorschemeren dat meer dan de helft van alle internationale abonnees uit Nederland komt. Dit betekent dat minimaal 757.500 Nederlanders een Viaplay-abonnement kopen. Een mogelijke terugval in de abonneecijfers kan in augustus verwacht worden. Dan vervallen de abonnementen die voor elke maanden tegen een gereduceerde prijs bij providers als Ziggo en KPN zijn verkocht. Voor deze groep abonnees gaat de abonnementsprijs eveneens omhoog van €9,99 naar de reguliere €13,99 per maand.

  ViaplayViaplay GroupbeeldproblemenFormule 1dartsstoring

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)