Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay werkt aan oplossing voor beeldproblemen

  Viaplay werkt aan het oplossen van de beeldproblemen die een deel van de Nederlandse klanten ondervindt bij het kijken van Formule 1 en darts.
  Jarco Kriek
  22 juli 2022
  comments 8
  Viaplay werkt aan oplossing voor beeldproblemen
  Foto Getty Images

  Elk Formule 1-weekend en op de dagen dat Viaplay live darts uitzendt regent het klachten van ontevreden abonnees. Deze ondervinden beeldproblemen bij het kijken van live sportcontent. De problemen variëren van beelden die niet worden geleverd in het door Viaplay beloofde beeldformaat Full HD 1080p maar in mindere kwaliteit, tot beeldhaperingen of zelfs het volledig wegvallen van de stream. Viaplay erkent dat een deel van het probleem bij het streamingbedrijf zelf ligt, maar wijst er tevens op dat een deel van de beeldproblemen ook aan de kant van de abonnee worden veroorzaakt.

   

  Tevreden

  Hoewel de schuld van de beeldproblemen niet geheel bij Viaplay ligt, laat CEO Anders Jensen weten dat het bedrijf hard werkt om de problemen bij ontevreden klanten aan te pakken. Jensen stelt dat actie wordt ondernomen om klagende klanten alsnog de beloofde beeldkwaliteit te bezorgen. Bij de oplossing speelt een aantal technische factoren een rol die voor een deel bij het Zweedse bedrijf liggen.

   

  Persoonlijke aanpak

  Maar ook als de technische problemen bij de abonnee zelf liggen wil Viaplay ervoor zorgen dat deze obstakels worden weggenomen en de best mogelijke kwaliteit wordt geleverd. Uit de woorden van Jensen blijkt dat Viaplay kiest voor een persoonlijke aanpak van de problemen. Het melden van klachten door abonnees rechtstreeks bij Viaplay – en dus niet (alleen) via sociale media – is bij deze aanpak van groot belang.

   

  Goede weg

  Ondanks de klachten presteert Viaplay goed in Nederland. Exacte abonneecijfers wil het bedrijf niet openbaar maken, maar Jensen liet wel doorschemeren dat meer dan de helft van alle internationale abonnees uit Nederland komt. Dit betekent dat minimaal 757.500 Nederlanders een Viaplay-abonnement kopen. Een mogelijke terugval in de abonneecijfers kan in augustus verwacht worden. Dan vervallen de abonnementen die voor elke maanden tegen een gereduceerde prijs bij providers als Ziggo en KPN zijn verkocht. Voor deze groep abonnees gaat de abonnementsprijs eveneens omhoog van €9,99 naar de reguliere €13,99 per maand.

  ViaplayViaplay GroupbeeldproblemenFormule 1dartsstoring

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)