Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay werkt aan oplossing voor beeldproblemen

  Viaplay werkt aan het oplossen van de beeldproblemen die een deel van de Nederlandse klanten ondervindt bij het kijken van Formule 1 en darts.
  Jarco Kriek
  22 juli 2022
  comments 8
  Viaplay werkt aan oplossing voor beeldproblemen
  Foto Getty Images

  Elk Formule 1-weekend en op de dagen dat Viaplay live darts uitzendt regent het klachten van ontevreden abonnees. Deze ondervinden beeldproblemen bij het kijken van live sportcontent. De problemen variëren van beelden die niet worden geleverd in het door Viaplay beloofde beeldformaat Full HD 1080p maar in mindere kwaliteit, tot beeldhaperingen of zelfs het volledig wegvallen van de stream. Viaplay erkent dat een deel van het probleem bij het streamingbedrijf zelf ligt, maar wijst er tevens op dat een deel van de beeldproblemen ook aan de kant van de abonnee worden veroorzaakt.

   

  Tevreden

  Hoewel de schuld van de beeldproblemen niet geheel bij Viaplay ligt, laat CEO Anders Jensen weten dat het bedrijf hard werkt om de problemen bij ontevreden klanten aan te pakken. Jensen stelt dat actie wordt ondernomen om klagende klanten alsnog de beloofde beeldkwaliteit te bezorgen. Bij de oplossing speelt een aantal technische factoren een rol die voor een deel bij het Zweedse bedrijf liggen.

   

  Persoonlijke aanpak

  Maar ook als de technische problemen bij de abonnee zelf liggen wil Viaplay ervoor zorgen dat deze obstakels worden weggenomen en de best mogelijke kwaliteit wordt geleverd. Uit de woorden van Jensen blijkt dat Viaplay kiest voor een persoonlijke aanpak van de problemen. Het melden van klachten door abonnees rechtstreeks bij Viaplay – en dus niet (alleen) via sociale media – is bij deze aanpak van groot belang.

   

  Goede weg

  Ondanks de klachten presteert Viaplay goed in Nederland. Exacte abonneecijfers wil het bedrijf niet openbaar maken, maar Jensen liet wel doorschemeren dat meer dan de helft van alle internationale abonnees uit Nederland komt. Dit betekent dat minimaal 757.500 Nederlanders een Viaplay-abonnement kopen. Een mogelijke terugval in de abonneecijfers kan in augustus verwacht worden. Dan vervallen de abonnementen die voor elke maanden tegen een gereduceerde prijs bij providers als Ziggo en KPN zijn verkocht. Voor deze groep abonnees gaat de abonnementsprijs eveneens omhoog van €9,99 naar de reguliere €13,99 per maand.

  ViaplayViaplay GroupbeeldproblemenFormule 1dartsstoring

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)